Σύνδεση εφορίας με Κτηματολόγιο και μετοχολόγια εταιρειών

Για την άνοιξη του 2019 μετατίθεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση ως βασικό όπλο κατά της φοροδιαφυγής.



Όπως προκύπτει από το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με την υπογραφή του Διοικητή Γιώργου Πιτσιλή, το έργο θα είναι ολοκληρωμένο και πλήρως λειτουργικό τον Μάρτιο του 2019. Μέχρι τότε, όμως, η ΑΑΔΕ προχωρά στην… τοποθέτηση «ηλεκτρονικού ματιού» και άγριου κυνηγητού όσων χρωστούν στο δημόσιο. Ακίνητη περιουσία αλλά και μετοχολόγια μπαίνουν στο στόχαστρο το επόμενο διάστημα.

Στόχος, να υπάρχει πλήρης εικόνα του χαρτοφυλακίου μετοχών των φορολογουμένων, σύνδεση με το Κτηματολόγιο για να γίνεται γνωστό κάθε ακίνητο και με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Εως τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα του Κτηματολογίου για τη λήψη πληροφοριών ιδιοκτησίας και έως το τέλος του έτους θα μπορεί να γίνεται μέσω του Κτηματολογίου εγγραφή κατασχέσεων και βαρών καθώς και άρση τους απευθείας από τις υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης.

Η διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα της ΕΧΑΕ θα γίνει μέσω του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών και αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018. Νωρίτερα, έως τον Δεκέμβριο του 2017 η Φορολογική Διοίκηση θα βρίσκεται σε απευθείας διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
 
 ered.gr
 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα