Η ΙΚΕΑ κλείνει στρατηγικής σημασίας θυγατρική στην Ελλάδα

Σε μια κίνηση που δημιουργεί ερωτηματικά προχωρά ο σουηδικός πολυεθνικός όμιλος ΙΚΕΑ με επίκεντρο τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Liberal, η σουηδική πολυεθνική αποφάσισε να κλείσει την στρατηγικής σημασίας θυγατρική εταιρεία που είχε ιδρύσει στη χώρα μας, για να διεκπεραιώνει μεγάλο μέρος των διεθνών παραγγελιών του συστήματος ΙΚΕΑ, και προτίθεται να μεταφέρει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό.

H εν λόγω θυγατρική εταιρεία-γραφείο δεν σχετίζεται με την εμπορική παρουσία των καταστημάτων ΙΚΕΑ που αναπτύσσει στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, η House Market του ομίλου Φουρλής καθώς πρόκειται για ανεξάρτητη οντότητα του διεθνούς συστήματος ΙΚΕΑ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε διευρυμένο ρόλο στο παγκόσμιο σύστημα των ΙΚΕΑ, ως εκ τούτου η αποχώρησή της από την Ελλάδα αποτελεί αδιαμφισβήτητα αρνητική εξέλιξη.

Βασική δραστηριότητα της ελληνικής θυγατρικής είναι να παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα και κεντρικής λογιστικής υποστήριξης σε δύο από τους σημαντικότερους πυλώνες των ΙΚΕΑ παγκοσμίως: στην Inter IKEA Systems BV με έδρα την Ολλανδία, η οποία μετά την τελευταία αναδιάρθρωση του ομίλου ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο (διαχειρίζεται το σύστημα franchise και της ανήκουν τα σήματα ΙΚΕΑ), και τις δύο εταιρείες διανομής όλων των προϊόντων ΙΚΕΑ για την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή που εδρεύουν αντίστοιχα στην Κύπρο (Inter IKEA Distribution Cyprus Ltd) και τη Σιγκαπούρη (Inter IKEA Distribution Far East Pte. Ltd). Επίσης η ελληνική εταιρεία είναι εξουσιοδοτημένη από την ολλανδική Inter IKEA Systems να προμηθεύει προϊόντα στους franchisees της ΙΚΕΑ στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Τουρκία κ.α.


imerisia.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα