Ασφάλιση Τουριστικών Επιχειρήσεων

H σωστή και εξειδικευμένη ασφάλιση των κινδύνων που αντιμετωπίζει η τουριστική επιχείρηση παρέχει την απαραίτητη διασφάλιση που υπαγορεύει την ασφαλή λειτουργία της καθώς και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, διανύουμε μια περίοδο ευχάριστη για όλους μας που μας δίνει ταυτόχρονα και μία ευκαιρία να αναπτύξουμε και να επεκτείνουμε τις ασφαλιστικές μας δραστηριότητες.

Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο του εθνικού μας πλούτου και έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα ακόμη και εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε τομείς, οι οποίοι έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό στη χώρα μας ενώ, λόγω της διασποράς της τουριστικής δραστηριότητας σε όλη την Ελλάδα, ο τουρισμός συνεισφέρει σημαντικά στη στήριξη και ανάπτυξη των τοπικών / περιφερειακών οικονομιών και κοινωνιών.

Ο τουριστικός κλάδος αποτελεί ταυτόχρονα μία πολύ καλή πηγή εσόδων για την ασφαλιστική βιομηχανία.

Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα τουριστικών ειδών, ταξιδιωτικά πρακτορεία, θερινοί κινηματογράφοι, κατασκηνώσεις, χώροι camping, σκάφη αναψυχής, αναψυκτήρια, θαλάσσια σπορ, εκθέσεις βιβλίων, κ.α., αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα υποψηφίων πελατών που έχουν ασφαλιστικό ενδιαφέρον για όλους μας.
Είναι πολύ σημαντικό όλοι όσοι ασχολούνται με τα ανωτέρω επαγγέλματα:
  • Να εξασφαλίσουν ασφαλιστικά τις δραστηριότητές τους χωρίς το άγχος ύπαρξης κάποιου κινδύνου που θα έχει τυχόν καταστροφικά αποτελέσματα και ίσως οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια της σεζόν.
  • Να εξασφαλίσουν την κάλυψη της ευθύνης τους για ατυχήματα ή γεγονότα που μπορούν να συμβούν σε τρίτους στο χώρο τους.
  • Να εξασφαλίσουν απέναντι στους ξένους αλλά και Έλληνες τουρίστες ότι η απόλαυση του ελληνικού καλοκαιριού δεν θα σκιαστεί από γεγονότα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν καλυφθεί ασφαλιστικά.

Γιατί να έχει ο πελάτης σας το άγχος μιας πιθανής ζημιάς ενώ μπορείτε να του προτείνετε μια ασφάλεια, ώστε να έχει πάντα το κεφάλαιο και τη στήριξη που χρειάζεται για την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησής του ή τη διατήρηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας;

Για όλες τις κατηγορίες των ανωτέρω επαγγελματιών και επαγγελμάτων σχετικών με τον τουρισμό υπάρχουν εξειδικευμένες καλύψεις που με μικρό σχετικά κόστος παρέχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη στον ασφαλιζόμενο αλλά και στους τρίτους που κινούνται στο χώρο του.

Είναι δικό μας καθήκον, επαγγελματικό καθήκον, να μιλήσουμε, να εξηγήσουμε, να ενημερώσουμε τους πελάτες για τους κινδύνους που διατρέχουν και ταυτόχρονα να τους προτείνουμε τις κατάλληλες λύσεις.

Ειδικά αυτή την περίοδο ανοίγονται μπροστά μας επαγγελματικές ευκαιρίες που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, όχι μόνο για προσωπικό όφελος, αλλά και προς όφελος των πελατών μας.
__________________________________________-
Tου Πάνου Νικολάου, Εμπορικού Διευθυντή Υδρογείου Ασφαλιστικής



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα