Δύο νέα πεντάστερα ξενοδοχεία αποκτά σύντομα η Ρόδος

Ακόμη δύο πεντάστερα ξενοδοχεία προγραμματίζεται να κατασκευαστούν σε εκτάσεις άνω των 100 στρεμμάτων στη Ρόδο, προσθέτοντας στο νησί 720 κλίνες πολυτελείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η πρώτη ξενοδοχειακή επένδυση θα υλοποιηθεί από την εταιρεία ΑΜΑΡΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε. σε έκταση 48,16 στρεμμάτων στη περιοχή Αμαρτος Κρητηνίας. Η ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 135 δωματίων με 296 κλίνες θα περιλαμβάνει δύο κυρίως κτιριακές ενότητες, το κεντρικό κτίριο και τις εννέα πτέρυγες των δωματίων. Επίσης, θα διαθέτει κέντρο αναζωογόνησης, καταστήματα, εστιατόριο, συνεδριακό κέντρο και αίθουσες συναντήσεων. Στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου θα κατασκευαστούν χώροι άθλησης και αναψυχής με γήπεδο τένις αμφιθέατρα, παιδότοπος ενώ θα διαμορφωθούν διαδρομές περιπάτου. Λόγω έλλειψης κεντρικού αποχετευτικού δικτύου προβλέπεται η κατασκευή ιδιωτικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων με επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων υγρών, προς άρδευση χώρων πρασίνου. Η έκταση απέχει 40 χλμ. από τη πόλη της Ρόδου.

Η δεύτερη ξενοδοχειακή επένδυση θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία ΞΤΕΕ ΑΜΜΟΣ Α.Ε. σε έκταση άνω των 53 στρεμμάτων στην περιοχή Πεύκοι της Λίνδου. Το ξενοδοχείο δυναμικότητας 187 δωματίων με 424 κλίνες θα αποτελείται από ένα κεντρικό χώρο που θα περιλαμβάνει τις κοινόχρηστες λειτουργίες της μονάδας και τέσσερις ανεξάρτητες πτέρυγες με διώροφα κτίσματα. Τα κτίρια θα συνδέονται μεταξύ τους μέσω της πισίνας και πλακόστρωτων δρόμων. Επιπλέον, θα διαμορφωθούν χώροι αναψυχής όπως γήπεδα τένις. Η μονάδα θα διαθέτει αυτόνομη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων. Η έκταση απέχει 55 χλμ. από τη πόλη. Με βάση στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος έως και το 2016 λειτουργούσαν στη Ρόδο 39 ξενοδοχεία 5 αστέρων δυναμικότητας 9.895 δωματίων με 20.450 κλίνες.


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα