Γνωρίστε τον Πάρη Παναγιωτίδη: Τον διεθνώς πετυχημένο Έλληνα επιχειρηματία

Θα πρέπει να μοιραστώ μαζί σας ένα μυστικό μου, αν και η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο μυστικό καθώς ήδη θα με έχετε καταλάβει λογικά ως τώρα, αλλά όπως και να έχει θα ήθελα να πω πως έχω ιδιαίτερη αδυναμία και θαυμασμό στους ευγενικούς ανθρώπους! Στους ανθρώπους που έχουν σεβασμό για όλους και σε αντιμετωπίζουν με ένα θετικό χαμόγελο... ακριβώς όπως ο Πάρης Παναγιωτίδης! Ένας νέος άνθρωπος, 28 χρονών, με εμπειρία 50χρονου! Αντιμετωπίζει τα πάντα στην ζωή του με έναν ενθουσιασμό και δεν φοβάται να λερώσει τα χέρια του καθώς εργάζεται σκληρά για να πετύχει όλους τους στόχους του! Είναι οικογενειάρχης και αντιμετωπίζει τους ανθρώπους του με σπουδαίο σεβασμό... ψηλός, όμορφος, αστείος, ένας πραγματικός τζέντλεμαν με μια αξιαγάπητη γυναίκα στο πλάι του σε όλες σχεδόν τις προσπάθειές του, η οποία αθόρυβα τον θαυμάζει και τον στηρίζει... ''η Μαρία του''!

Όταν ήταν νέος ο Πάρης ασχολούνταν με το μπάσκετ και όπως μου είπε είχε τραβήξει τα βλέμματα αξιόλογων συλλόγων! Αλλά υποθέτω πως στον αθλητισμό δεν αρκεί μερικές φορές η σκληρή δουλειά, καθώς το σώμα δεν συμφωνεί πάντα με τις επιλογές που κάνουμε! Μετά τον τραυματισμό που υπέστη και στα δυο του γόνατα, αποφάσισε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μονοπάτι, αυτό του bartender...παρά το γεγονός ότι δεν έχει την εικόνα του σκληροτράχηλου τύπου! Αλλά ξανά, αυτή τη φορά εξαιτίας των θεμάτων υγείας που αντιμετώπιζε ο πατέρας του αναγκάστηκε να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση, Stand Line, μια εταιρεία η οποία προμηθεύει με ράφια καταστήματα λιανικής πώλησης. Τα κατάφερε μια χαρά, μάλιστα κατάφερε να κλείσει και μεγάλες συμφωνίες! Ένιωσε όμως ότι ήθελε να κάνει περισσότερα και δίχως προηγούμενη εμπειρία μπλέχτηκε με τις σόμπες, και καθιέρωσε την Line Stoves! Και πάλι, πέτυχε ξανά και σε αυτό το πρότζεκτ, βρίσκοντας τον τρόπο να εξάγει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες!

Η τρίτη του ιδέα/εταιρεία του ήρθε σαν έμπνευση ύστερα από μια σχεδόν θανάσιμη εμπειρία, όταν ήταν μαζί με τον πατέρα του και έναν φίλο, ο καπετάνιος, αποφάσισε να σαλπάρει με το σκάφος αναψυχής από την Θεσσαλονίκη ως την Μύκονο! Δεν γνώριζαν όμως πως ο καπετάνιος δεν είχε ιδιαίτερη εμπειρία απέναντι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες! Θα λέγατε πως κάποιος μετά από μια τέτοια εμπειρία δεν θα ξαναπατούσε σε σκάφος ή βάρκα, αλλά όχι ο Πάρης Παναγιωτίδης! Που όχι μόνο ξαναπάτησε σε σκάφος αλλά έβγαλε και αντίστοιχο δίπλωμα! Δεν έμεινε εκεί όμως καθώς έπεισε όλη την οικογένεια και την Μαρία να βγάλουν και αυτοί άδεια διπλώματος για σκάφη!!! Απίθανο έτσι; Ύστερα λοιπόν από την συμμετοχή σε πολλούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες και διαγωνισμούς του ήρθε η ιδέα της Euphoria yachting, μιας εταιρείας η οποία μισθώνει σκάφη και καράβια, όπου αγόρασε το πρώτο του σκάφος!

Και τέλος, πέρα από τις υπόλοιπες εταιρείες σήμερα, είναι CEO στην Line Group & Global Service Partner στην Alibaba, όπου σε συμβουλεύουν και σε βοηθούν να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στο Alibaba και να βρεις πελάτες καθώς και να επεκταθείς σε άλλες περιοχές! Και οι υπόλοιπες έξτρα υπηρεσίες που σου προσφέρουν μέσα από το Line Group είναι εντελώς ραμμένες στα μέτρα σου! Είναι αναγνωρισμένος για την καινοτομία του και συχνά είναι καλεσμένος από πολλούς παρόχους του Alibaba Service ανά τον κόσμο ώστε να τους κάνει coaching και να μιλήσει μπροστά σε κοινά!

Ο Πάρης Παναγιωτίδης είναι εξαιρετικά προσγειωμένο άτομο... οποιοσδήποτε στην θέση του θα ήταν πολύ πιο δύσκολα προσβάσιμος... πιο ακατάδεκτος (αν μου επιτρέπετε)... μετά από τόσες επιτυχίες σε τόσο νεαρή ηλικία! Αλλά είναι πολύ αισιόδοξος αν και όπως λέει, είχε και τις αποτυχίες του! Αλλά τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει το αξιαγάπητο πνεύμα και χαμόγελό του!Πηγή: crikos.com

Μετάφραση: Στάθης Κετιτζιάν
Maryam Rezaei Director General, epixeiro.gr – Co-Founder, Crikos.com
epixeiro.gr