Στις αρχές Ιουνίου το ηλεκτρονικό εισιτήριο

«Για πρώτη φορά από το 2010 μιλάμε ουσιαστικά για μια εν μέρει απελευθέρωση της οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας. Αυτή η απελευθέρωση είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή από μέρος της γερμανικής διπλωματίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την διαστρέβλωση της αλήθειας που επικοινωνούσε στο γερμανικό λαό για την Ελλάδα…Δυστυχώς, αυτό το κομμάτι της γερμανικής διπλωματίας βρίσκει συμπαραστάτες και στην Ελλάδα, γεγονός που δυσκολεύει το έργο μας», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως τελικά θα τα καταφέρουμε.

Ο υφυπουργός στη συνέντευξή του μιλά για τα θέματα της οδικής ασφάλειας, τα διοικητικά πρόστιμα και τις βιωματικές ποινές, δηλώνοντας ότι «είναι σημαντικό να αποκτήσουμε την επαρκή οδηγική - κινητική παιδεία ως κοινωνία, προκειμένου να λύσουμε μία και καλή το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας». Παράλληλα, το υπουργείο είναι σε διαβούλευση με το υπουργείο Παιδείας για τη διαμόρφωση ωριαίου προγράμματος του εξειδικευμένου μαθήματος της οδικής ασφάλειας, αλλά και με ακαδημαϊκούς για την κατάλληλη εκπαίδευση των διδασκόντων στο μάθημα αυτό. Τέλος, το υπουργείο Μεταφορών στοχεύει στην αναβάθμιση του επιπέδου της διαδικασίας εκμάθησης και εκτέλεσης των μαθημάτων των υποψηφίων οδηγών, μέσα και από τη σημαντική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτών.

Σε ότι αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο υφυπουργός Μεταφορών, δηλώνει πως αναμένεται να λειτουργήσει ως στις αρχές Ιουνίου, με την εγκατάσταση των μηχανημάτων να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου.


enikonomia.gr