"Ανοιγμα" σε Κίνα και Ιταλία από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Το πρώτο φορτηγό με προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποίιας από την Αθήνα ξεκίνησε σήμερα για τις αγορές της Κίνας και της Ιταλίας.
Η εταιρεία ειπχειρεί "άνοιγμα" στις δυο αυτές αγορές, σε μια κίνηση που σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Ζωούλλη Μηνά θα ενισχύσει περαιτέρω τόσο την παραγωγή όσο και τις εξαγωγές της εταιρείας. 
 

Τα προϊόντα, που αφορούν αποκλειστικά στη μπύρα και συγκεκριμένα σε 160.000 εκατόλιτρα Heineken θα παράγονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Πάτρα και θα εξάγονται στις δυο νέες αγορές τόσο από το λιμάνι του Πειραιά όσο και από της Πάτρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κο. Μηνά για το σκοπό αυτό έγινε επένδυση ύψους €2 εκατ. Στόχος της εταιρίας είναι οι εξαγωγές προς τις δύο αυτές χώρες να αντιπροσωπεύουν το μισό και πλεον των συνολικών εξαγωγών που εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα €20,5 εκατ. για το 2015 από €9,5 εκατ. που ήταν πέρυσι.

Ο κ. Ζωούλλης Μηνά, δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν οι Πρεσβείας της Ιταλίας και της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας, «εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά για να φέρουμε στην Ελλάδα την παραγωγή Heineken για την Κίνα και την Ιταλία. Η επιτυχία μας οφείλεται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας, στις υψηλές παραγωγικές μας δυνατότητες, στις αναμφισβήτητες ικανότητες των ανθρώπων μας και στην κορυφαία ποιότητα των προϊόντων μας σε ανταγωνιστικό κόστος. Αποτελεί σημαντικό βήμα για τη βιώσιμη ανάπτυξή μας στο μέλλον, δημιουργεί αξία για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες που μας φιλοξενούν και ενδυναμώνει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια ακόμα πιο δυναμικά».