Επιπέδου Master οι διπλωματούχοι Μηχανικοί και Γεωπόνοι


Σύμφωνα με νέα διάταξη που εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας και που αναμένεται να συμπεριληφθεί σε σχετικό νομοσχέδια τα πτυχία των Πολυτεχνικών, Γεωπονικών Σχολών και Πολυτεχνείων θα ισοδυναμούν με μάστερ ύστερ από ενιαία και αδιάσπαστη πενταετή φοίτηση.

Οπως αναφέρουν "Τα Νέα" σε σχετικό δημοσίευμα για το θέμα αυτό είχαν προ ημερών συνάντηση ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπάλτας με την αντιπρόεδρο του ΤΕΕ και πρώην αντιπρύτανη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Τώνια Μοροπούλου.

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση του πτυχίου αποτελούσε πάγιο αίτημα εδώ και χρόνια του ΤΕΕ και των Πολυτεχνείων. Το αίτημα να θεσμοθετηθούν αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές που θα οδηγούν σε μάστερ πλάι στις διασπασμένες (σε τρία χρόνια για πτυχίο και 1-2 ακόμη για μάστερ) που παρέχουν αγγλοσαξονικές Σχολές Μηχανικών, το επανέφερε η κ. Μοροπούλου.

Στην περίπτωση που περάσει η διάταξη δεν αποκλείεται να είναι αναδρομική η αναβάθμιση των πτυχίων και έτσι οι απόφοιτοι του Πολυτεχνείου μέχρι ενός χρονικού σημείου να θεωρούνται κάτοχοι μάστερ ώστε να μπορούν να αναβαθμιστούν βαθμολογικά αν, για παράδειγμα, εργάζονται στο Δημόσιο.