Προγραμματικές συμβάσεις για οδικά έργα 1,5 εκ. ευρώ στην Κρήτη

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ (500.000 ευρώ για κάθε δήμο) για έργα οδικής ασφάλειας συντήρησης, και αναβάθμισης των δρόμων στους δήμους Αρχανών-Αστερουσίων, Γόρτυνας, και Χερσονήσου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 

Οι προγραμματικές συμβάσεις συνυπογράφηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης από τους δημάρχους Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη, Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη, Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, με την παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, του αναπληρωτή γενικού διευθυντή υποδομών Περιφέρειας Κρήτης Γιώργου Παπαδάκη, και της πολιτικής μηχανικού της διεύθυνσης τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Γιάννας Μαραγκάκη. «Υπογράψαμε σήμερα τρείς συμβάσεις ύψους 1,5 εκ. ευρώ συνολικά για την οδική ασφάλεια για την δημοτική οδοποιία, στους δήμους Αρχανών-Αστερουσίων, Γόρτυνας, και Χερσονήσου. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους αλλά και τον πρώην Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη που είχε υπογράψει τις σχετικές χρηματοδοτήσεις. 

Η Περιφέρεια Κρήτης μπήκε μπροστά, και δημοπρατεί όλα αυτά τα σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ενδοχώρας, σε ένα καλύτερο, ασφαλέστερο δημοτικό οδικό δίκτυο στο νησί μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 

Με ικανοποίηση για την σημερινή υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για την εκτέλεση οδικών έργων οι Δήμαρχοι δήλωσαν: Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης: 

«Πρόκειται για σημαντικά τεχνικά έργα για την βελτίωση της εικόνας του οδικού δικτύου στα δημοτικά διαμερίσματα και στις κοινότητες όπου έχουμε μεγάλο πρόβλημα διαχρονικά, μετά και την έλλειψη οικονομικών πόρων τα τελευταία χρόνια στην Αυτοδιοίκηση. Η σημερινή μας υπογραφή έρχεται μετά την κινητοποίηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και την έγκριση της χρηματοδότησης από τον πρώην Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη». 

Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης: «Ο δήμος Γόρτυνας έχει πάρα πολλά προβλήματα όπως όλοι οι δήμοι. Έχει προβλήματα στο αγροτικό δίκτυο, στο επαρχιακό δίκτυο όπως επίσης στο οδικό δίκτυο των οικισμών. Ήδη έχουν δρομολογηθεί τόσο το αγροτικό δίκτυο, και το επαρχιακό δίκτυο από την Περιφέρεια και το αρμόδιο Υπουργείο για να ελέγξουν τους δρόμους. Σχετικά με το οδικό δίκτυο των οικισμών, η σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια δρομολογεί τη λύση των προβλημάτων που έχουν οι οικισμοί του δήμου μας. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γιατί θα μπορέσουμε να λύσουμε πολλά προβλήματα». 

Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης: «Πρόκειται για σημαντικά έργα ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων εντός οικισμών. Είναι ένα έργο που έχουμε ανάγκη και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών το τελευταίο διάστημα που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στο δημοτικό και αγροτικό δίκτυο του δήμους μας. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα καλύψει κάποιες βασικές ανάγκες στο οδικό δίκτυο».

ypodomes.com