IEA: Η ενεργειακή απόδοση στις μεταφορές θα φέρει 70 δισ. δολ. ως το 2050

Η ενεργειακή απόδοση στις μεταφορές θα μπορούσε να εξοικονομήσει μέχρι και 70 δισ. δολάρια ως το 2050 σε οχήματα, καύσιμα και υποδομές, επεσήμανε σε έκθεσή του ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ).

Η έκθεση, με τίτλο «Μια ιστορία ανανεωμένων πόλεων», αντλεί παραδείγματα από 30 πόλεις ανά τον κόσμο για να δείξει πως η βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση στις μεταφορές μπορεί να γίνει πραγματικότητα, μειώνοντας παράλληλα και τις εκπομπές ρύπων.

Καθώς ο ανθρώπινος πληθυσμός που κατοικεί σε πόλεις αυξάνεται διαρκώς, η σημασία του εν λόγω τομέα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και στοιχίζει δισεκατομμύρια δολάρια σε κόστη για καύσιμα, γεγονός που παρατήρησε η διευθύντρια του ΙΕΑ, Μαρία βαν ντερ Χόεβεν.

Η ίδια σημειώνει ότι «οι κυβερνήσεις πρέπει να σκεφτούν πέρα από τις επιμέρους τεχνολογίας και τις εκλογές και να δουν πως θα ανανεώσουν τις πόλεις τους ώστε να χωρέσουν 6,3 δισ. ανθρώπους ως το 2050. Πρέπει να σχεδιάσουμε τις υποδομές και τα ενεργειακά συστήματα τα οποία θα έχουν νόημα σήμερα και στις επόμενες δεκαετίες».
energypress.gr