Σε Έλληνα θεσμικό πουλήθηκε το εμπορικό κέντρο "City Gate" στη Θεσσαλονίκη

Στην πώληση του εμπορικού κέντρου City Gate στη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο αυστραλιανός όμιλος ΑΡΝ, σε Έλληνα θεσμικό επενδυτή η ταυτότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή.

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση της ΑΡΝ Funds Management Ltd, στην οποία δεν αναφέρεται το τίμημα της συμφωνίας, η κίνηση αυτή εντάσσεται στην συμφωνία πώλησης πάγιων περιουσιακών στοιχείων και αναχρηματοδότησης δανεισμού που έχει συμφωνηθεί με τον βασικό του πιστωτή, την Royal Bank of Scotland. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΕΖ θα πωλήσει το σύνολο των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, έχοντας ήδη ολοκληρώσει ένα σημαντικό ποσοστό της εν λόγω διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το City Gate βρίσκεται στην δυτική Θεσσαλονίκη και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της συμπρωτεύουσας, με συνολική επιφάνεια 86.278 τ.μ.

Το κέντρο παραμένει σε λειτουργία αλλά σημαντικό μέρος των προς μίσθωση χώρων του παραμένει κενό καθώς αρκετοί μισθωτές έχουν αποχωρήσει χωρίς να αντικατασταθούν. Η μεγαλύτερη αποχώρηση αφορά σε αυτήν την αλυσίδα πολυκινηματογράφων Ster Cinemas, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2012 και μέχρι σήμερα δεν στάθηκε εφικτό να αναπληρωθεί.

Η Ster Cinemas λειτουργούσε επτά χειμερινές και μία θερινή αίθουσα στο City Gate. Η απόφαση της αλυσίδας μάλιστα δεν περιορίστηκε μόνο στο City Gate, καθώς προχώρησε σε μαζική αποεπένδυση από την αγορά, επικαλούμενη την οικονομική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τις αίθουσες που διατηρούσε στο City Gate από το 2005, η Ster Cinemas αποχώρησε ταυτόχρονα και από το ακίνητο της Έλμα, επί της Λ. Αχαρνών (Κάτω Πατήσια), όπου λειτουργούσε 10 αίθουσες.


ered.gr