Το όραμα των επιχειρηματιών είναι η διέξοδος από την κρίση

Οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, οι επενδύσεις παγώνουν, οι απολύσεις αυξάνονται δραματικά και οι ειδήσεις για τον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας είναι στο σύνολο αρνητικές. Η κρίση έχει σαρώσει τις περισσότερες επιχειρήσεις στη χώρα μας και επτά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι η έλλειψη κερδοφορίας ήταν ο λόγος για τον οποίο εγκατέλειψαν τον επιχειρηματικό στίβο.

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα αναφορικά με την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας σύμφωνα με το Δείκτη Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2012 - 2013. Η Ελλάδα βρέθηκε στην 96η θέση στην κατάταξη διεθνούς ανταγωνιστικότητας για την περίοδο 2012 - 2013, χάνοντας έξι θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο 2011 - 2012, τελευταία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27.

Για να αλλάξει η κατάσταση, οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν όραμα, να κυνηγήσουν το όνειρό τους, να ρισκάρουν, να καινοτομήσουν, να παράγουν και να εξάγουν. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται μια εξιδεικευμένη έρευνα για ηγέτες και επιχειρηματίες, που θέλουν να διεκδικήσουν προσωπική και επαγγελματική ευημερία. Με αφορμή το 2ο Σεμινάριο Ηγεσίας, στο οποίο θα είναι ομιλητής ο «δάσκαλος» των Master Coaches, κ. Hendre Coetzee, η SARGIA Partners, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Alternative Research Solutions, διεξάγουν έρευνα με θέμα «Your VISION Quest».Η έρευνα διενεργείται με στόχο την ανίχνευση της σημασίας και των χαρακτηριστικών ενός προσωπικού και εταιρικού οράματος στη σημερινή εποχή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και στελέχη με θετική στάση ζωής, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εξελιχθούν ως ηγέτες. Πρόκειται για ένα βιωματικό workshop μέσα από το οποίο ο κ. Hendre Coetzee θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες στην ανάπτυξη του προσωπικού τους «χάρτη» στο σχεδιασμό του οράματός τους και στην επίτευξη των στόχων τους. Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν μια τεκμηριωμένη μέθοδο, με βάση τις νεύρο-επιστήμες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκλειδώσουν τη διαύγειά τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται και να σχεδιάσουν ένα πλάνο που θα τους οδηγήσει με επιτυχία στο προσωπικό τους ταξίδι - τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Τσακίρη Τόνια
tovima.gr