Οι τράπεζες πωλούν ξενοδοχεία

Σε πωλήσεις των στοιχείων ενεργητικού τους προχωράνε οι συστημικές τράπεζες, προκειμένου να ενδυναμώσουν την κεφαλαιακή τους βάση και να ενισχύσουν τους δείκτες βασικών ιδίων κεφαλαίων.

Τα πολυτελή ξενοδοχεία, όπως είναι ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, που ανήκει στον όμιλο της Εθνικής (και ήδη τρέχει η β΄ φάση του διαγωνισμού), το Χίλτον που ανήκει στον όμιλο της Alpha, και το King George, που ανήκει στον όμιλο της Eurobank, είναι ισχυρά assets. Οι διοικήσεις βρίσκονται σε επαφές με επενδυτές για την πώληση των ξενοδοχειακών μονάδων. Η Εθνική στο χαρτοφυλάκιο της διαθέτει 15 ξενοδοχειακές μονάδες (όπως το Gerakina Beach στη Χαλκιδική), η Αlpha Bank στα προς πώληση ακίνητα περιλαμβάνει 9 ξενοδοχειακές μονάδες, και η Εurobank τρία ξενοδοχεία.

Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι στις 18 Ιουλίου 2013 υπέγραψε με τον ουκρανικό όμιλο Delta Bank σύμβαση πώλησης του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της τράπεζας JSC Astra Bank Ukraine.

Η πώληση θα πραγματοποιηθεί έναντι τιμήματος 82εκ ευρώ, ενώ η συναλλαγή θα είναι ουδέτερη κεφαλαιακά για την Alpha Bank.imerisia.gr