ΥΠΟΙΚ: Καμία εύνοια προς τους φοροφυγάδες

Στη διευκρίνιση ότι έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες στοχευμένους ελέγχους όλων των φορολογουμένων που αναφέρονται στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, προχώρησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζει ότι με εγκυκλίους που εξέδωσε αντιμετωπίζει όλες τις περιπτώσεις που ανακύπτουν ως προς τη φορολόγησή τους, τη διασταύρωση των χρημάτων που αναφέρονται στη λίστα και κυρίως την προέλευσή τους.

«Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν ευνοεί φοροφυγάδες, είτε άμεσα είτε έμμεσα, όπως λανθασμένα αναφέρεται σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας», επισημαίνει.

Επιπλέον, σημειώνει ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος που επικαλείται η εφημερίδα, όχι μόνο δεν αμνηστεύει φορολογικά κάποιους της λίστας Λαγκάρντ, αλλά αντίθετα καλύπτει κάθε κενό που μπορεί να υπήρχε και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου ορισμένοι να τύχουν χαμηλότερης φορολόγησης.

«Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία που δίνεται, δεν συνάδει με τη σοβαρότητα του θέματος, ούτε με την αδιαπραγμάτευτη βούληση του Υπουργείου Οικονομικών να αντιμετωπιστεί το θέμα με αυστηρότητα, αλλά και με Δικαιοσύνη», καταλήγει.
voria.gr