Ηλιακοί φορτιστές στους δρόμους της Νέας Υόρκης λύνουν τα χέρια των πολιτών

Έχει συμβεί σε όλους να έχουν ένα σημαντικό ραντεβού, ή να περιμένουν ένα τηλεφώνημα και το τηλέφωνο να κλείσει από μπαταρία.

Μία οικονομική και οικολογική λύση σε αυτό το καθημερινό πρόβλημα παρουσίασε η σχεδιαστική εταιρία Pensa με έδρα το Μπρούκλιν.

Πρόκειται για πρωτότυπους ηλιακούς φορτιστές, οι οποίοι συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία και την μετατρέπουν σε ενέργεια, την οποία χρησιμοποιούν οι περαστικοί για να φορτίσουν τα κινητά τους.

Προς το παρόν η εταιρεία έχει εγκαταστήσει πειραματικά 25 τέτοιους φορτιστές στο Fort Green Park του Μπρούκλιν, ενώ αν η δοκιμή έχει απήχηση, θα εγκατασταθούν άλλοι 24 φορτιστές σε πολυσύχναστες περιοχές όπως όπως τα Brooklyn Bridge Park, Coney Island, Riverside Park, Rockaways, Summerstage στο Central Park, Νησί Randall, Union Square, και Hudson River Park.

Οι σταθμοί είναι εξοπλισμένοι με φορτιστές για iPhone 4 και iPhone 5 φορτιστές, καθώς και microUSB και καλώδια USB για τη φόρτιση άλλων συσκευών. Η ηλιακή ενέργεια προέρχεται από τρεις ηλιακούς συλλέκτες 15 watt και αποθηκεύεται σε ειδικές μπαταρίες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τη νύχτα.

Επειδή οι μονάδες είναι πλήρως αυτόνομα και δεν συνδέεται με εξωτερικές πηγές ενέργειας, μπορούν να μετακινηθούν εύκολα σε άλλες περιοχές, ενώ θα αποδειχθούν πολλοί χρήσιμες σε περίπτωση γενικού μπλακ αουτ όπως αυτού που έγινε μετά το χτύπημα του τυφώνα Σαντι, τον Οκτώβριο του 2012.
Πηγή: iefimerida.gr