Στην τελική ευθεία η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ενέκρινε σήμερα τη διαδικασία, το χρονοδιάγραμμα και τους όρους αξιοποίησης για την πώληση του 100% των μετοχών και τη μεταβίβαση του ελέγχου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε επενδυτή, ο οποίος θα επιλεγεί μέσω διεθνούς, ανοιχτού, πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η διαγωνιστική διαδικασία για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αρχίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις σχετικά με την αγορά του φυσικού αερίου φαίνεται ότι δημιουργούν νέα δεδομένα για τη ΔΕΠΑ, για την οποία ο διαγωνισμός πώλησης κατέστη πρόσφατα άκαρπος.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, μίλησε σήμερα («Βήμα FM») για την εκδήλωση νέου ενδιαφέροντος από ευρωπαϊκό ενεργειακό όμιλο.

Στο άλλο μεγάλο «μέτωπο» τέλος, αυτό του ΟΠΑΠ, υπήρξε ανακοίνωση της Emma Delta, του επενδυτικού σχήματος που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% του Οργανισμού, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την εξαγορά του συγκεκριμένου ποσοστού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η μόνη ανησυχία της Emma Delta είναι να εξασφαλίσει ότι το νομικό πλαίσιο που ισχύει για κάθε συμφωνία που αφορά τον ΟΠΑΠ, μεταξύ των οποίων και η κατάλληλη εταιρική διακυβέρνηση, γίνεται πλήρως σεβαστό και τηρείται από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Η Emma Delta προσθέτει ότι τηρουμένων όλων αυτών των νομικών πλαισίων, είναι έτοιμη να προχωρήσει μπροστά και να επενδύσει στον ΟΠΑΠ.kerdos.gr