Τα μυστικά των δικαιωμάτων και των μετοχών την επόμενη 5ετία

Στο 1,20 με 1,40 φαίνεται να οριστικοποιείται η τιμολόγηση του warrant της Alpha Bank, στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου της.

Οι πληροφορίες θέλουν την αντίστοιχη τιμή της μετοχής της να κάθεται λίγο πάνω από τα 70 λεπτά, ενώ η αναλογία μετοχών - δικαιωμάτων κλειδώνει οριστικά στα 7,3 προς 1.

Την ίδια ώρα, νεότερες πληροφορίες που έρχονται από το μέτωπο της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρουν ότι η δική της αναλογία πάει κάπου στο 6 προς 1 ή και ενδεχομένως λίγο παραπάνω, ανατρέποντας στην πράξη τις φήμες που την ήθελαν να διαμορφώνεται κάπου μεταξύ 2 προς 1 και 3 προς 1.

Κατά συνέπεια, και στην περίπτωση της Πειραιώς η αναλογία γίνεται ελκυστική, αν και στη διαπραγμάτευση, αλλά είναι τα μυστικά τα οποία θα πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι μπουν στο παιχνίδι.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να ξέρουν ότι η τιμή του δικαιώματος θα είναι αυτή που θα διαμορφώνει και την τιμή της μετοχής, υπό την έννοια ότι θα είναι αυτή που θα τραβάει προς τα πάνω ή προς τα κάτω τη διακύμανση.

Το warrant θα έχει περίοδο διαπραγμάτευσης μια 5ετία και κατά πάσα πιθανότητα θα συγκεντρώσει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας, από εδώ και στο εξής.
voria.gr