Η Eλλάδα είναι ο πλέον δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός για τους Ολλανδούς

Ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι κρατήσεις για την Ελλάδα από την αγορά της Ολλανδίας, σημειώνοντας μάλιστα και τη μεγαλύτερη αύξηση από όλους τους ανταγωνιστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς για το 2013.


Μετά το κλίμα ανασφάλειας που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια, η αγάπη των Ολλανδών για την Ελλάδα εκδηλώνεται τώρα με κρατήσεις που παρουσιάζουν αύξηση 20%, ξεπερνώντας όλους τους προορισμούς διακοπών παγκοσμίως που προσφέρονται στην Ολλανδία, όπως αναφέρεται στις στατιστικές του ANVR-CFK Travelscan.

Οι θετικές τάσεις της αγοράς απέναντι στην Ελλάδα ενισχύονται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι σημειώνονται σε περίοδο ύφεσης, όπως εκφράζεται από τις μεγάλες μειώσεις που εμφανίζονται σε δημοφιλείς κοντινούς προς την Ολλανδία προορισμούς: Γαλλία (-19%), Γερμανία (-18%) και Ιταλία (-12%). Οι διακοπές εντός Ολλανδίας παρουσιάζουν μείωση (-12%), ενώ οι συνολικές κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές παρουσιάζουν μείωση (-7,4%) σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά, στις μέχρι τώρα κρατήσεις για το καλοκαίρι, η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 4% σε σχέση με τις κρατήσεις της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Έτσι, επιβεβαιώνεται το θετικό κλίμα που είχε διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης της Ουτρέχτης Vakantiebeurs (8-13/1/13), η οποία αποτελεί βαρόμετρο της ολλανδικής αγοράς. Τα στοιχεία δείχνουν πλέον πως οι Ολλανδοί στηρίζουν τους ελληνικούς προορισμούς και οι κρατήσεις δεν επηρεάστηκαν από το γενικό κλίμα ύφεσης.

Επενδύοντας στη διατήρηση του θετικού κλίματος απέναντι στη χώρα μας, το Γραφείο ΕΟΤ Ολλανδίας προετοιμάζει σειρά επικοινωνιακών δράσεων που αποσκοπούν στη γνωριμία νέων προορισμών από επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς και εκπροσώπους του ολλανδικού Τύπου.

«Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ