4ο Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Φόρουμ «Τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στις Παρευξείνιες αγορές»

Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικής εξωστρέφειας ο ΣΕΒ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών διοργανώνουν το 4οΠαρευξείνιο Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 28 Μαρτίου και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013.
Η εκδήλωση είναι σε συνέχεια προηγούμενων Φόρουμ που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και έχει στόχο να συμβάλει στην αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας ελληνικών εταιριών στις αγορές του Παρευξείνιου τόξου, μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή με ευκαιρίες και δυνατότητες.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους κατασκευών, δομικών και ηλεκτρολογικών υλικών, ενέργειας (κλιματισμός, θέρμανση, ανανεώσιμες), τροφίμων-ποτών, χημικών-φαρμακευτικών-καλλυντικών-υγείας,χάρτου-πλαστικών-συσκευασιών, τουρισμού, αγοράς ακινήτων.

Θα προσκληθούν να συμμετάσχουν 40 επιλεγμένες επιχειρήσεις από Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, πΓΔΜ, Γεωργία οι οποίες είναι εισαγωγής, διανομής και εμπορίας των προϊόντων αυτών στις τοπικές αγορές ή αναζητούν συμπράξεις και συνεργασίες. Οι ελληνικές εταιρίες που θα συμμετάσχουν θα έχουν ατομικό πρόγραμμα προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων με τις ξένες εταιρίες (10-15 κατά μέσο όρο) ύστερα από επεξεργασία του αντικειμένου και της ζήτησης και με βάση το επιχειρηματικό ενδιαφέρον κάθε εταιρίας.

Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και την 1η ημέρα (28/3) οι Β2Β συναντήσεις θα διαρκέσουν από τις 11:00 έως τις 19:30 ενώ τη 2ηημέρα (29/3) θα υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω συναντήσειςκαθώς και για επισκέψεις των ξένων στελεχών στις ελληνικές εταιρίες. Στην έναρξη του Φόρουμ θα γίνουν παρουσιάσεις για οικονομικές εξελίξεις και τάσεις αγοράς και των συγκεκριμένων κλάδων σε ορισμένες από τις χώρες της περιοχής, εργαλεία υποστήριξης και διευκόλυνσης εμπορίου, διαδικασίες, χρηματοδότηση.

Tο κόστος συμμετοχής είναι 100€/άτομο (50€ για κάθε επιπλέον συμμετέχοντα από την ίδια εταιρεία), περιλαμβάνει συμμετοχή στις προγραμματισμένες συναντήσεις Β2Β, στις εργασίες του Φόρουμ και στο γεύμα και καταβάλλεται στον ΣΕΒ. Επισυνάπτεται το αρχικό πρόγραμμακαι το έντυπο συμμετοχής το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν συμπληρωμένο στον ΣBΒΕ (αρμόδια κα Μ. Νάζη, Υπεύθυνη Πληροφόρησης, Enterprise Europe Network - Hellas T. 2310 539817, e-mail: m.nagy@sbbe.gr) μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2013, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για την επεξεργασία του εταιρικού προφίλ και ενδιαφέροντος και την έγκαιρη οργάνωση και γνωστοποίηση των συναντήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΒΕΘ (κ. Θ. Αξυλιθιώτης, Γραφείο Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας & Σύμβουλος Προέδρου, Τ. 2310 370120, e-mail: theo@ebeth.gr) τον ΣΕΒΕ (κα Ν. Γιαλόγλου, T. 2310 535333, e-mail: ny@seve.gr) και με τον ΣΕΒ (κ. Γ. Πατσιαβό, Συντονιστή Διεθνών Σχέσεων, Τ. 2115006144, e-mail:patsiavos@sev.org.gr).

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε μία καθαρά επιχειρηματική εκδήλωση και να αξιοποιήσετε την ευκαιρία δικτύωσης και στοχευμένων επαφών που μπορεί να αυξήσει το πελατολόγιο και τις πωλήσεις σας.