ΕΒΕΘ: Ημέρα πληροφόρησης επιχειρηματιών για εξαγωγές σε Γαλλία και Τουρκία στις 20 Μαρτίου

Την «Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών» συνδιοργανώνουν για μια ακόμη φορά το υπουργείο Εξωτερικών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στα πρότυπα των «Ημερών Πληροφόρησης», που με ιδιαίτερη επιτυχία υλοποιήθηκαν στο παρελθόν. Στόχος είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και η ενδυνάμωση της παρουσίας τους σε αγορές του εξωτερικού. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος) και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του έργου WIDE, το οποίο υλοποιεί το ΕΒΕΘ σε συνεργασία με άλλους εταίρους και έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας MED (Μεσογειακός Χώρος). Στόχος της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι η ενημέρωση επιχειρηματιών της περιοχής για τις δυνατότητες εξαγωγών και σύναψης συνεργασιών με τις μεσογειακές χώρες Γαλλία και Τουρκία. Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών που πρόσφατα επέστρεψαν από τα ελληνικά Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) των ελληνικών πρεσβειών στις δυο χώρες. 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 13:30 και στο α΄ μέρος της θα περιλαμβάνει την παρουσίαση των αγορών της Γαλλίας και της Τουρκίας από τους Γραμματείς ΟΕΥ Α΄, Σπύρο Δάκογλου και Ευγενία Κέππα αντίστοιχα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει και θα συντονίσει ο α΄ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης. 

Το β’ μέρος θα ξεκινήσει στις 14.30 μ.μ., με την πραγματοποίηση κατ΄ ιδίαν συναντήσεων μεταξύ των στελεχών του ΥΠΕΞ και των εκπροσώπων των επιχειρήσεων που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον. Οι συναντήσεις, θα έχουν διάρκεια ως 10΄ και λόγω του αναμενόμενου μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ώρα άφιξης των συμμετεχόντων. 

Προκειμένου να καταρτιστεί έγκαιρα το πρόγραμμα των συναντήσεων οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ (τηλ.2310 370 132) το αργότερο ως την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013.