1300 διμερείς συναντήσεις για επιχειρηματικές συνεργασίες πραγματοποιήθηκαν στο Β2Β στην Αθήνα

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B Networking Event) που οργάνωσε το Enterprise Europe Network - Hellas την Τετάρτη 12 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διημερίδας με τίτλο:Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα 
Η εκδήλωση σε αριθμούς

Η συμμετοχή ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώςπερισσότερες από 300 ελληνικές και 110 ξένες επιχειρήσεις από 25 χώρεςπραγματοποίησαν περισσότερες από 1300 διμερείς συναντήσεις σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κοινό έδαφος για εμπορικές, τεχνολογικές ή ερευνητικές συνεργασίες, να προσεγγίσουν νέους πελάτες / προμηθευτές αλλά και να γνωρίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα.

Οι επιχειρήσεις προήλθαν από τους τομείς των τροφίμων (22%), των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (22%), της ενέργειας (18%), των υλικών και βασικών τεχνολογιών γενικής εφαρμογής (17%), της φαρμακευτικής βιομηχανίας / επιστημών υγείας (11%) και του τουρισμού (10%).

Οι χώρες που εκπροσωπήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό ήταν η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Αγγλία και η Κύπρος, ακολουθούμενες από την Αυστρία, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία. Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ήταν αμείωτο καθώς οι συναντήσεις διήρκεσαν από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, σε μια κατάμεστη αίθουσα με 90 τραπέζια επιχειρηματικών συναντήσεων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η κα. Joanna Drake, Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης «Επιχειρήσεις και Βιομηχανία, ΜΜΕ & Επιχειρηματικότητα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

anko-eunet.gr