Πρόσκληση στους εξαγωγείς για συμμετοχή στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στην επιχειρηματική αποστολή που θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία των πρωθυπουργών των δύο χωρών στις 4 Μαρτίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη, έχουν οι επιχειρήσεις-μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Την οργάνωση της αποστολής έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρηματικών συνδέσμων και εταιρειών, που θα λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνει το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο του ΣΕΒ και το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας DEIK.

Για τους εκπροσώπους των εταιρειών θα προβλεφθούν κατ' ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους τουρκικών εταιρειών. Στόχος είναι η εκπροσώπηση της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας σε κορυφαίο επίπεδο ώστε να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για τις ελληνικές επιχειρήσεις και κατ' επέκταση για την ελληνική οικονομία, η νέα δυναμική την οποία θα προσδώσει η διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου, στην οποία θα συμμετέχουν υπουργικά κλιμάκια από την Ελλάδα και την Τουρκία.
kathimerini.gr