Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης: Aρμοδιότητες για επενδύσεις άνω των 3 εκ. €

Αρμοδιότητες στον τομέα των επενδύσεων μεταφέρει στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο ως γνωστόν, επανασυστάθηκε πρόσφατα, νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι όλες οι αιτήσεις υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων γενικής επιχειρηματικότητας και περιφερειακής συνοχής, ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ θα κατατίθενται εφεξής στη διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης εφόσον αφορούν στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Στο ίδιο τμήμα θα υποβάλλονται και οι αιτήσεις υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων τεχνολογικής ανάπτυξης που πραγματοποιούνται στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Εξάλλου, το ίδιο άρθρο του νομοσχεδίου (άρθρο 11) προβλέπει ότι για τις πράξεις που εκδόθηκαν κατ εξουσιοδότηση ή σχετίζονται με την εφαρμογή που αναφέρεται ως αρμόδια η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας αρμόδια από εδώ και πέρα θα είναι η διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης.

Ενστάσεις

Ειδικά ως προς τις ενστάσεις κατά του προσωρινού πίνακα κατάταξης των επενδυτικών σχεδίων του δεύτερου εξαμήνου 2011, για την παραλαβή των οποίων ήταν αρμόδια η καταργηθείσα επιχειρησιακή μονάδα ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναστέλλεται η δεκαήμερη προθεσμία του άρθρου 5 παρ.3 του Π.Δ. 33/2011 για το χρονικό διάστημα από την κατάργηση της επιχειρησιακής μονάδας ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και ανανεώνεται από τη νέα στελέχωση για τις εν λόγω αρμοδιότητες του επενδυτικού νόμου της διεύθυνσης Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης.

Η ρύθμιση ισχύει αναδρομικά από 21 Ιουνίου 2012.

imerisia.gr