ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Νέα προκήρυξη για 110 θέσεις εργασίας (Νεάπολη - Συκιές)

Τη στήριξη της απασχόλησης επιδιώκει με κάθε τρόπο ο δήμος Νεάπολης - Συκεών, προσπαθώντας να συμβάλει ενεργά και αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας, που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Ήδη από χθες άρχισε η υποβολή αιτήσεων για την τέταρτη κατά σειρά προκήρυξη σε συμφωνία συνεργασίας με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ -στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ- για 110 νέες θέσεις εργασίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Αντικείμενο της συνεργασίας με το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ είναι η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, η οποία περιλαμβάνει: κομποστοποίηση οργανικών υπολειμμάτων, κλαδοτεμαχισμό και ενεργειακή αξιοποίηση κλαδεύσεων, πιλοτικές δράσεις ανακύκλωσης, διαχείριση και εξοικονόμηση ενεργειακών και υδατικών πόρων, αισθητική και οικολογική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων, παιδικών χαρών και σχολικών αυλών, πιλοτική λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης της Πολιτιστικής Γειτονιάς.

ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ
Οι 110 επιλεγέντες -από το ΑΣΕΠ με βάση το σύστημα της μοριοδότησης- θα απασχοληθούν με ευθύνη της ΜΚΟ του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, με τη διαχείριση των θέσεων να γίνεται από το δήμο Νεάπολης-Συκεών με συγκεκριμένες στοχεύσεις και κατευθύνσεις.

Η πρώτη προκήρυξη έγινε σε συμφωνία συνεργασίας με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την πρόσληψη 120 ατόμων τριών διαφορετικών ειδικοτήτων (τραπεζοκόμοι, σχολικοί τροχονόμοι, καθηγητές φυσικής αγωγής). Η δεύτερη αφορούσε 22 συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Η τρίτη αφορά 33 συμβάσεις έργου από το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, βρεφονηπιοκόμοι, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, καθαριότητα κ.ά.) και λήγει την 1η Αυγούστου.

Παράλληλα το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ και νέα προκήρυξη σε συμφωνία συνεργασίας με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για 200 νέες θέσεις εργασίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. «Απέναντι στο καυτό πρόβλημα της ανεργίας οφείλουμε να αντιδράσουμε ουσιαστικά και με κάθε τρόπο αξιοποιώντας μέσα σε ένα σύστημα διαφάνειας κάθε ευκαιρία και δυνατότητα που μας προκύπτει», τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

makthes.gr