Ξεκίνησε Η Κατασκευή Της Μεγάλης Ξενοχοδειακής Επένδυσης Στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας Στη Χαλκιδική

Mε ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες για την ανέγερση του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας στην Χαλκιδική. Μετά από χρόνια γραφειοκρατικών διαδικασιών, στο τέλος του 2018 η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής - Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδότησης του υπουργείου Ενέργειας χορήγησε άδεια δόμησης στην εταιρεία ΑΚΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. για την ανέγερση του πεντάστερου ξενοδοχείου.

Ως αποτέλεσμα αυτού πριν λίγο καιρό ξεκίνησαν οι εργασίες για την δημιουργία του ξενοδοχείου από την Μεντεκίδης Κατασκευαστική Α.Ε. που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου. Το 2013 η εταιρία είχε υποβάλει δεσμευτική προσφορά αξίας 9,61 εκατ. ευρώ στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση της έκτασης στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Γιώργο Μεντεκίδη διευθύνων σύμβουλο της Μεντεκίδης Κατασκευαστική τονίστηκε ότι είναι ικανοποιημένοι από τον ρυθμό των εργασιών και ευελπιστούν το ξενοδοχείο να ανοίξει τις πύλες του μέσα στο επόμενο έτος.

'' Έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό οι εργασίες και έχουν μπει ήδη τα μπετά''τόνισε ο κ.Μεντεκίδης ενώ επισήμανε ότι έχουν δημιουργηθεί ήδη 70 θέσεις εργασίας οι οποίες τα επόμενα χρόνια αναμένεται να διπλασιαστούν. Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα €50 εκ. ευρώ(συμπεριλαμβανομένου και του τιμήματος στο ΤΑΙΠΕΔ) σε μία έκταση 253 στρεμμάτων και περιλαμβάνει και την δημιουργία σε δεύτερη φάση ενός τουριστικού χωριού για το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει αίτηση για οικοδομική άδεια.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας το τουριστικό χωριό αναμένεται να λειτουργήσει το 2021. Για το ξενοδοχείο, του οποίου η δημιουργία θα γίνει εντός 65 στρεμμάτων, η επένδυση θα αγγίξει τα €25 εκατ. και θα διαθέτει 467 κλίνες σε διώροφα και τριώροφα κτήρια με εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες.

Όπως τόνισε ο κ. Μεντεκίδης υπάρχουν συζητήσεις κυρίως με ελληνικούς ξενοδοχειακούς ομίλους για την ανάληψη της διαχείρισης του ξενοδοχείου, χωρίς ωστόσο ακόμα να υπάρχει κάποια συμφωνία. Μετά από χρόνια αναμονής λοιπόν βλέπουμε μια μεγάλη επένδυση να υλοποιείται, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας και αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την τουριστική περιοχή της Χαλκιδικής.

Θάνος Τσαλουχίδης
bizness.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!