Μαζικές κατασκευές κατοικιών στην Ινδία με 3D εκτυπωτές

Μέσα σε ένα χρόνο θα μπορούσε να κατασκευάσει το πρώτο της σπίτι εκτυπωμένο από 3D εκτυπωτή η Ινδία, σύμφωνα με μια ομάδα του IIT Madras που έχει εκτυπώσει επιτυχώς μια μικροσκοπική μονοκατοικία πριν από λίγες ημέρες.

Οι ερευνητές του Ινδικού Τεχνολογικού Ινστιτούτου Madras μαζί με μια νεοφυή εταιρεία αποφοίτων του Ινστιτούτου έχουν δημιουργήσει ένα εργαστήριο με τρισδιάστατες εκτυπώσεις με σκοπό να μεταφέρουν την προηγμένη τεχνολογία στην «μαζική» παραγωγή κατοικίας.

Η strart-up ονομάζεται Tvasta Manufacturing Solutions και φιλοδοξεί να αυτοματοποιήσει πλήρως τον τομέα της κατασκευής συμπεριλαμβανομένου του τελικού «φινιρίσματος». Σύμφωνα με τους ερευνητές η τεράστια έλλειψη υποδομών στον τομέα της στέγασης στην Ινδία, αλλά και οι κακές υποδομές σε βασικές ανάγκες όπως οι κοινές τουαλέτες σε δημόσιους χώρους και ο τομέας των μαζικών μεταφορών ενέπνευσαν την «ομάδα» να στραφεί στην τεχνολογία 3D η οποία αναθεωρεί πλήρως τον κατασκευαστικό κλάδο.

Οι ίδιοι τόνισαν ότι ενδιαφέρονται σε μεγάλο βαθμό να φέρουν τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας στην Ινδική αγορά. Ο Adithya VS, συνιδρυτής της Tvasta, δήλωσε ότι θα κατασκευάσει το πρώτο σπίτι βγαλμένο από τρισδιάστατο εκτυπωτή μέσα στο επόμενο έτος.

ered.gr