ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Κωτσόβολος: Νέα γενιά καταστημάτων και αλλαγή στο μοντέλο αγορών

Τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου καταστήματος Κωτσόβολος στο Εμπορικό Κέντρο The Mall Athens που ανοίγει ένα νέο Κεφάλαιο της αλυσίδας πραγματοποίησε η διοίκηση της εταιρείας. Το ανανεωμένο κατάστημα είναι γεμάτο καινοτομίες που φιλοδοξούν να φέρουν πιο κοντά τους καταναλωτές με τα προϊόντα.

Εξάλλου, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα σε δημοσιογράφους που ξενάγησε στο κατάστημα ο Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βασιλάκος, στόχος της εταιρείας στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι συνδέσει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και το online σκέλος με το φυσικό κατάστημα.

«Με τα νέα μας καταστήματα ο καταναλωτής θα μπορεί να διαδρά, να βλέπει σε λειτουργία όλα τα προϊόντα, που μέχρι τώρα δεν γινόταν, και έτσι να αποκτήσει άποψη», σημείωσε τονίζοντας πως βασική επιδίωξη είναι η προσέλκυση του αγοραστή στο κατάστημα. «Του δίνουμε λόγο να έρθει στο κατάστημα και να κάνει την αγορά από εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε στη σειρά για ανακαίνιση θα μπουν όλα τα καταστήματα της αλυσίδας, με δεύτερο αυτό του αεροδρομίου Αθηνών. Όπως σημείωσε σε δύο με τρία χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος ανακαινίσεων και μετασχηματισμού του τρόπου λειτουργίας και προώθησης προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκάλυψε, για την επόμενη τριετία θα γίνονται επενδύσεις ύψους 8 έως 10 εκατ. ευρώ ετησίως που θα αφορούν τόσο τα καταστήματα όσο και τα ηλεκτρονικά συστήματα και τις πλατφόρμες της αλυσίδας.

«Θέλουμε όλα να διασυνδεθούν. Ξέρουμε ότι οι περισσότεροι ξεκινούν την αγοραστική έρευνα απ' το διαδίκτυο. Θέλουμε να τους κάνουμε να έρθουν στο κατάστημα, όπου έχουμε μεγαλύτερη ευχέρεια για προσφορές ή επεκτάσεις προϊόντων και αμέσως να ξέρουμε τι έψαξαν και τι τους ενδιαφέρει. Ή το αντίθετο να μπορεί κάποιος να κάνει την αγορά του online έχοντας στη διάθεση του μέσω του προφίλ που θα μπορεί να ανοίξει την προσωπική προσφορά που του έγινε στο κατάστημα». Γι αυτό εξάλλου, τόνισε ο κ. Βασιλάκος και οι web offers μέσω της ιστοσελίδας θα σταματήσουν και θα γίνουν ενιαίες με αυτές των καταστημάτων.

Σημειώνεται ότι η Κωτσόβολος αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία του Ομίλου της Dixons Carphone. Τα τελευταία 5 χρόνια βρίσκεται σε σταθερά αυξανόμενη τροχιά μεριδίων αγοράς κερδοφορίας, ενώ υλοποιεί το επενδυτικό της πλάνο σε όλους τους τομείς δράσης της, επανεπενδύοντας το 100% των ετήσιων κερδών της.

Όπως είπε ο κ. Βασιλάκος η φετινή χρονιά για την εταιρεία ξεκίνησε δύσκολα καθώς το άστατο καλοκαίρι είχε ως αποτέλεσμα μειωμένες πωλήσεις στα προϊόντα ψύξης και κλιματισμού. Ωστόσο οι αυξημένες πωλήσεις στην κινητή τηλεφωνία, στις τηλεοράσεις λόγω μουντιάλ και στις εντοιχισμένες συσκευές ισοσκέλισαν την πίεση και η εταιρεία είναι εντός στόχων.

Το κατάστημα στο The Mall Athens


Στο νέο κατάστημα Κωτσόβολος φιλοξενείται το 1ο Apple Shop στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα χώρο 50 τμ. που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πλήρες οικοσύστημα της Apple και έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα της εταιρείας. Σε αυτόν τον εξειδικευμένο χώρο συνδυάζεται η παρουσίαση και η πώληση προϊόντων Apple με την παρουσία ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού.


Ο χώρος του "Thanks to Tech” θα φιλοξενεί νέα προϊόντα τεχνολογίας που θα θέλουν να παρουσιάσουν οι στρατηγικοί συνεργάτες της αλυσίδας. Το χώρο σήμερα χρησιμοποιεί η Huawei λανσάροντας το Huawei Mate20 Pro.

Υπάρχει επίσης ξεχωριστός χώρος πολλαπλών θέσεων για gaming με όλα τα νέα trends και μεγάλη γκάμα PC & laptop gaming. Όλα μπορούν να δοκιμαστούν απ' τους καταναλωτές.

Επίσης οι λάτρεις του καλού κρασιού μπορούν να βρουν μία τεράστια γκάμα από συντηρητές κρασιών για να επιλέξουν εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές τους ανάγκες, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, αλλά και το χώρο που διαθέτουν.


Όσοι αγαπούν τη μαγειρική μπορούν να βρουν τον εαυτό τους στα σημεία του «Ελάτε σπίτι μας», που βρίσκεται μία κουζίνα με την υπογραφή της Centro με εστίες και φούρνο της Hoover. Στο σημείο αυτό μπορεί κανείς να ανακαλύψει τις νέες προτάσεις συσκευών και να εξερευνήσει την «επόμενη ημέρα» στην τέχνη της μαγειρικής.

Πρωτοποριακές Συνεργασίες και μοναδικά προϊόντα: Οι μικροσυσκευές Delicia της Grundig είναι ικανές να αναβαθμίσουν την κουζίνα με το πρωτοποριακό design τους και την ποιότητα κατασκευής τους. Παράλληλα, οικιακές συσκευές Grundig, που χαρακτηρίζονται από την υψηλή απόδοσή τους και τη χαμηλή τους κατανάλωση, περιμένουν για να γνωρίσουν το καταναλωτικό κοινό. Ταυτόχρονα, οι νεροχύτες Pyramis εκτίθενται στο ανανεωμένο κατάστημα και ο καταναλωτής μπορεί να καλύψει τα τρία βασικά κριτήρια επιλογής ενός νεροχύτη: αισθητική, αντοχή και διάρκεια.


Σε κάθε σημείο του καταστήματος υπάρχουν πληροφορίες για όλα τα προϊόντα και τις λειτουργίες των προϊόντων με ηλεκτρονικό τρόπο. Επίσης, σε επιλεγμένους κωδικούς προϊόντων, QR codesπροσφέρουν επιπλέον πληροφορίες ανά συσκευή, ενώ στα ράφια υπάρχουν οι απαραίτητοι ηλεκτρονικοί οδηγοί (Widgets) για άμεση ενημέρωση για τα αναλώσιμα που χρειάζεται η συσκευή, είτε αφορά τις σακούλες για ηλεκτρικές σκούπες ή τα μελάνια των εκτυπωτών. 

Φωτογραφία: Ένα τοπίο μοντελισμού περιμένει τους επαγγελματίες και επίδοξους φωτογράφους να δοκιμάσουν τη συσκευή της επιλογής τους και να γνωρίσουν από κοντά τα χαρακτηριστικά τους μέσα από τις δικές τους λήψεις.

Action Cameras & Drones: Διαφορετικά στησίματα των action cameras, όπως πάνω στη μηχανή ή στον τετράποδο φίλο, θα βοηθήσουν τον κάθε adventurer να ευχαριστηθεί τη συσκευή του σε κάθε συνθήκη.

Ήχος: Ένα ειδικό σύστημα ήχου βοηθάει να ανακαλύψει κανείς τη μουσική που του ταιριάζει ή ακόμα και να δοκιμάσει τη δική του συσκευή και να ανακαλύψει τον ήχο της σε ηχεία ή ακουστικά. Επιπλέον στο σημείο αυτό, το Sound Shower, ένα σύστημα που εκπέμπει διαφορετικούς φυσικούς ήχους, βοηθά τον επισκέπτη να δοκιμάσει τα ακουστικά σε συνθήκες εξωτερικού χώρου.

Τηλεοράσεις: Η πρώτη Samsung QLED TV ανάλυσης 8K στον Κωτσόβολο θα είναι διαθέσιμη να την απολαύσει το κοινό και να δει εικόνα 16Χ FULL HD! Η νέα σειρά Samsung Q900R 8K QLED TV περιλαμβάνει τρία μοντέλα 65'', 75'' και 85'' που διαθέτουν την τεχνολογία Artificial Intelligence, η οποία αναβαθμίζει κάθε περιεχόμενο σε ανάλυση που προσεγγίζει το 8Κ, κάτι μοναδικό! Ενδεικτικά, η φωτεινότητα φτάνει τα 4000nits, τη στιγμή που τα σημερινά μοντέλα δεν ξεπερνούν τα 2000nits.

Μελάνια: Widgets στα ράφια θα δώσουν τέλος στο χρονοβόρο ψάξιμο του κατάλληλου μελανιού για τον εκτυπωτή. Αρκεί, ο επισκέπτης να γράψει τον κωδικό του μοντέλου του στην ειδική εφαρμογή και η απάντηση θα έρθει άμεσα.

Σκούπες: Το κατάλληλο στήσιμο βοηθά στην επιλογή της κατάλληλης σκούπας με βάση το θόρυβο που κάνει, αρκεί να μπει η σκούπα σε λειτουργία. Παράλληλα τα widgets στα ράφια βοηθούν στην επιλογή της σωστής σακούλας για το κάθε μοντέλο σκούπας.

Προσωπική φροντίδα: Προϊόντα επαγγελματικής, αλλά και οικιακής χρήσης βρίσκονται στο σημείο, αλλά και ένας πρωτοποριακός καθρέφτης/οθόνη με την παρουσίαση των προϊόντων καθοδηγεί για την καλύτερη αγορά.

Σημεία άμεσης εξυπηρέτησης: Στο σημείο Collect Point, οι διαδικτυακές και τηλεφωνικές αγορές βρίσκουν την άμεση παράδοση από τον πελάτη χωρίς αναμονή στο ταμείο. Το εξειδικευμένο Service Corner με το άρτια καταρτισμένο προσωπικό αναλαμβάνει να επισκευάσει ή να αναβαθμίσει την κάθε συσκευή, ακόμα και την σπασμένη οθόνη του κινητού μέσα σε μόλις 20 λεπτά! Ενώ, τα Ταμεία Express βοηθούν στην άμεση ηλεκτρονική πληρωμή με στόχο τη γρήγορα εξυπηρέτηση των πελατών. Παράλληλα, ειδικός χώρος αναλαμβάνει να παραλαμβάνει συσκευές, μικροσυσκευές και μπαταρίες για ανακύκλωση. 


Εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εγκαινίων

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, 18-19-20/10, δρώμενα με μοναδικά δώρα περιμένουν τους επισκέπτες για να τους «διεγείρουν» τις αισθήσεις! Πέντε και μία αισθήσεις βρίσκουν το «χώρο» τους και μοιράζουν μοναδικές στιγμές. Ιδιαίτεροι ήχοι εξασκούν την ακοή μέσα από τα καινοτόμα ακουστικά, ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας δοκιμάζει την όραση στις 4Κ τηλεοράσεις και ξεχωριστές μυρωδιές προκαλούν την όσφρηση μέσα από τα πλυντήρια. Παράλληλα, η αφή προκαλείται να δημιουργήσει ένα μοναδικό ομοίωμα του χρήστη, ενώ μοναδικές γεύσεις από τους πρωτοποριακούς φούρνους καλούν σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας. Η διαίσθηση γίνεται «μάντης»… μέσα σε ένα παιχνίδι σκουπίσματος με τη βοήθεια των ηλεκτρικών σκουπών sticks!

Του Στέλιου Μορφίδη
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]