Οι 331 προτάσεις του 9ου διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας»

Στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων στον 9o Διαγωνισμό του NBG Business Seeds!

Η τελική σοδειά έδειξε 331 προτάσεις από άτομα και ομάδες που φαίνεται να ξεπερνούν – αν αθροιστούν- ένα δυναμικό 500 και πλέον ενδιαφερομένων για ένα διαγωνισμό που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Η επίδοση της σοδειάς εκτιμάται ως θετική έως πολύ θετική δεδομένου των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην εγχώρια startup σκηνή με την έλευση των funds που ανήκουν στην οικογένεια του Equifund.

Οι 331 προτάσεις θα αξιολογηθούν και οι προκριθέντες για τον επόμενο γύρο θα ανακοινωθούν την περίοδο του Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2018. Πιο συγκεκριμένα, θα προκριθούν, από όλες τις θεματικές ενότητες, οι 20 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία.

Νικητές επιλεγμένων από την Εθνική Τράπεζα διαγωνισμών μπορούν να συμμετάσχουν απευθείας στη Β' Φάση του Διαγωνισμού πλέον όσων προκρίνονται μέσω της Α' Φάσης του Διαγωνισμού. Οι 20 και πλέον προκριθέντες (20 από την Α΄ Φάση και οι νικητές των συνεργαζόμενων διαγωνισμών) θα αξιολογηθούν σε δεύτερο επίπεδο και από εκείνους θα περάσουν στην τελική φάση οι 10 φιναλίστ για τα βραβεία.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές του 2019 και το αργότερο μέχρι και τον Μάρτιο του 2019.

Του Κώστα Τσαούση
newmoney.gr