5 startups με σχέδια για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η παραδοσιακή ασφαλιστική βιομηχανία θα πρέπει πολύ άμεσα να υιοθετήσει τεχνολογικά εργαλεία με τα οποία θα παράσχει ποιοτικές υπηρεσίες με προστιθέμενη αξία στην ψηφιακή εποχή.

Κι αυτή την τεχνολογία έχει δύο μεθόδους για να την αποκτήσει: είτε να την παράγει inhouse είτε να επενδύσει σε startups που έχουν την τεχνογνωσία και έχουν ήδη αναπτύξει projects. Σταδιακά η τάση που παρατηρείται είναι να δίνεται η έμφαση στον τομέα των υπηρεσιών και όχι στο ίδιο το προϊόν.

Και αυτό στην πράξη μεταφράζεται στην αξιοποίηση υπηρεσιών – όπως πλατφορμών στην οδική βοήθεια και ασφάλεια, on demand ασφαλίσεων, εφαρμογών που προτρέπουν το χρήστη να ακολουθήσει συνήθειες που προστατεύουν την υγεία του, applications που μειώνουν το ρίσκο στην ασφάλιση έργων τέχνης, που εφαρμόζουν τη γεωργία ακριβείας για να περιορίσουν τους κινδύνους στις καλλιέργειες και παρακολουθούν τις διαδικασίες στις εταιρείες τροφίμων για να προλάβουν ανακλήσεις ή να μετριάσουν τις επιπτώσεις. Στην ψηφιακή εποχή όλα είναι data και σε αυτά πρέπει να στηριχτούν οι εταιρείες.

Δείτε τι προτείνουν 5 startups στην ελληνική ασφαλιστική αγορά:


insurancedaily.gr