Ιστορική στιγμή για την Apple, έφτασε το 1 τρισ. δολάρια σε αξία!

Η Apple έγινε η πρώτη αμερικανική εισηγμένη εταιρεία η οποία καταφέρνει να περάσει σε αξία το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, μετά από ένα ράλι που έσπρωξε την μετοχή της στο +3% πριν υποχωρήσει και την εταιρεία να κερδίζει την Amazon που είχε πλησιάσει πολύ κοντά σε αυτό το ορόσημο.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού σημείωσε άλμα 2,8% στα 207 δολάρια, ανεβάζοντας στο 9% τα συνολικά κέρδη από την Τρίτη, όταν ανακοίνωσε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου. Η συνολική άνοδος της τιμής της μετοχής από την IPO της Apple τη δεκαετία του 1980 ανέρχεται στο 50.000%, αρκετά πάνω από την άνοδο 2000% του S&P 500 κατά την περίοδο αυτή.

"Νομίζω ότι απλά δείχνει το πόσο ισχυρό είναι το οικοσύστημα της Apple κατά τις τελευταίες δεκαετίες", ανέφερε ο αναλυτής του GBH Insights Dan Ives στο CNBC μετά την ιστορική στιγμή της αγοράς. "Το ορόσημο των 1 τρισ. δολαρίων δεν είναι το τέλος, Θεωρώ ότι απλά μπαίνουμε σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης και κερδοφορίας".

Η Amazon είχε φτάσει κοντά στο να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, όμως η Apple ερχόταν με "φόρα" με μια σειρά εντυπωσιακών αποτελεσμάτων και την εμπιστοσύνη της αγοράς και κατάφερε και πέρασε πρώτη αυτό το ορόσημο.

emea.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα