Κολοσσιαία επένδυση της Αλβανικής Balfin στα Σκόπια

Ο αλβανικός επενδυτικός όμιλος Balfin ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει €350 εκατ. σε ένα έργο μεικτής χρήσης που θα αναπτυχθεί στα Σκόπια.

Συγκεκριμένα, το Skopje East Gate θα είναι συνολικής επιφάνειας 143.000 τετραγωνικά μέτρα και θα περιλαμβάνει εμπορικό κέντρο, συγκρότημα κατοικιών και επιχειρηματικό πάρκο. Το έργο, όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όχι μόνο για τα Σκόπια αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.

Θα είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα η οποία θα δημιουργήσει μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες, θα ανοίξει θέσεις εργασίες και θα ενισχύσει το εμπόριο προσελκύοντας παγκόσμιες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία το Skopje East Gate αναμένεται να το επισκεφθούν περίπου 11 εκατ. άτομα ετησίως.

Η Balfin θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στο project το οποίο θα έχει και τη συμμετοχή τοπικών και διεθνών επενδυτών. Σημειώνεται, τέλος, ότι η Αλβανική εταιρεία είχε αναπτύξει και το εμπορικό κέντρο Skopje City Mall τον Οκτώβριο του 2016 για την Hystead Limited με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έναντι €92 εκατ.


ered.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα