Προς νέα συνεργασία Zeus κι Εθνική Πανγαία για επιπλωμένα τουριστικά διαμερίσματα στην Αθήνα

Της Στεφανίας Σούκη 

Ενδιαφέρον για την είσοδό της στον τομέα των επιπλωμένων τουριστικών διαμερισμάτων στην Αθήνα διατηρεί η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, στο πλαίσιο του γενικότερου προσανατολισμού της εταιρείας για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, πραγματοποιώντας μάλιστα για τον σκοπό επαφές με την εταιρεία Zeus International του Χάρη Σιγανού. Η αρχή της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών έγινε προ ημερών, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ του 5άστερου Lazart Hotel στη Θεσσαλονίκη, αποτελώντας μάλιστα τη δεύτερη επένδυση της εισηγμένης στο κομμάτι του τουρισμού και την πρώτη της επένδυση στον τομέα των εν λειτουργία ξενοδοχείων. Πρόκειται για το ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας της Hellas Capital, το οποίο μέχρι πέρυσι βρισκόταν υπό τη διαχείριση του ομίλου Domotel (της οικογένειας Αλεξόπουλου που συνδέεται με την Δομοτεχνική) ωστόσο την άνοιξη του 2017 πέρασε κάτω από την ομπρέλα της Zeus, της γνωστής εταιρείας η οποία παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων, αποτελώντας μάλιστα στρατηγικό εταίρο για την Ελλάδα και του ξενοδοχειακού ομίλου Wyndham. 

Μετά την εξαγορά του ξενοδοχείου από την Eθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη μίσθωση του Lazart Hotel για τα επόμενα 25 χρόνια στη Zeus International, ενώ προετοιμάζουν το έδαφος για μία ακόμη συνεργασία, αυτή τη φορά στην Αθήνα, στο κομμάτι, κατά τις πληροφορίες, των επιπλωμένων τουριστικών κατοικιών. lazard Η διοίκηση της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ, παρά τον «συνωστισμό» που παρατηρείται όσον αφορά τις τουριστικές επενδύσεις στην Αθήνα, θεωρεί ότι στην παρούσα φάση, υπάρχει ακόμη δυναμική ειδικά στο κομμάτι των επιπλωμένων τουριστικών διαμερισμάτων, υψηλών προδιαγραφών, πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που η Αθήνα, έστω κι αν έχει «πιάσει» τα 5 εκατ. των διεθνών αφίξεων, βρίσκεται ακόμη πολύ πιο πίσω σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις από πλευράς αριθμού επισκεπτών. «O τουρισμός και τα ξενοδοχεία έχουν να κάνουν με τη ζήτηση από το εξωτερικό- όχι τους Ελληνες- γι’ αυτό και πάνε καλά τη δεδομένη συγκυρία», δήλωνε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, διευθύνων σύμβουλος της Εθνική Πανγαία στο πλαίσιο του 7ου Executive Leaders' Meeting της Prodexpo. 

Ο τομέας των επιπλωμένων τουριστικών διαμερισμάτων που θα παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες αποτελεί έναν τομέα στον οποίο υπάρχει σημαντικός «χώρος» για νέες επενδύσεις, άποψη την οποία συμμερίζεται και η διοίκηση της Zeus International, η οποία ήδη έχει επενδύσει στο συγκεκριμένο κομμάτι. «Οι πληρότητες στην Αθήνα αυτή την στιγμή είναι πολύ υψηλές, γεγονός το οποίο δικαιολογείται και από το ότι η ελληνική πρωτεύουσα είχε μείνει πίσω και ξεκινά πολύ πιο χαμηλά σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις», έχει δηλώσει ο κ. Σιγανός, με τη Zeus να είναι από τις πρώτες εταιρείες που έχουν επενδύσει οργανωμένα στο συγκεκριμένο κομμάτι και προετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της. lazard2 H Zeus έχει δημιουργήσει ήδη από το τέλος της 2017 το συγκρότημα των 30 τουριστικών διαμερισμάτων επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου 29, ενώ στην πλατεία Καραϊσκάκη, πέραν του Wyndham Grand, η Zeus ‘’τρέχει’’ εδώ και λίγο καιρό και το Wyndham Grand Residences & Suites ακριβώς απέναντι από την 5άστερη μονάδα, ένα συγκρότημα με 94 πολυτελείς σουίτες που έχει εμπλουτιστεί και με χώρους εστίασης στην ταράτσα, αξιοποιώντας τις συνέργειες και με το γειτονικό Wyndham Grand.



newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα