DHL Express: 40 χρόνια στην Ελλάδα - €20 εκατ. επενδύσεις

της Όλγας Μπαλαφούτη

Η DHL Express, παγκόσμιος ηγέτης των ταχυμεταφορών και logistics, συμπληρώνει 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα.

Είναι η εταιρεία που το 1978 γνώρισε πρώτη τις ταχυμεταφορές στην Ελλάδα. «Θα έλεγε κανείς ότι προηγήθηκε του καιρού της και σαν μια... πρώιμη startup, έφερε την άγνωστη τότε έννοια του «κουριερ», εξηγεί χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της DHL Express Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου, Ελευθέριος Σαμαράς.

Από ένα μικρό γραφείο στην Καρνεάδου στο Κολωνάκι ξεκίνησε τις υπηρεσίες για ένα μεγάλο πελάτη, από τότε και μέσα σε 5 μόλις χρόνια η εταιρεία επεκτάθηκε σε κάθε άκρη της χώρας, φτάνοντας σήμερα να διαθέτει 42 σημεία εξυπηρέτησης στην Ελλάδα.

Με κύριους άξονες την καινοτομία, την πρωτοπορία, τις άριστες υπηρεσίες αλλά κυρίως την άρτια κατάρτιση των ανθρώπων της στον κλάδο των μεταφορών, βρέθηκε στην κορυφή των Διεθνών Ταχυμεταφορών.

«Η ανάπτυξη δε σταματά ποτέ, αφού ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πλάνο επενδύσεων της εταιρείας, που ξεπερνά τα €20 εκατ. με τελευταίο τις νέες εγκαταστάσεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ακολουθεί το νέο γραφείο στην Πάτρα και η αναβάθμιση της παρουσίας της DHL στην Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Το συγκεκριμένο πλάνο, που εστίαζε σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και στόλο, έχει τρεις στόχους: να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην Ελλάδα, να δημιουργήσει εξαιρετικές συνθήκες εργασίας για τους ανθρώπους της, να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μερίδιο της DHLστο χώρο των διεθνών ταχυμεταφορών ξεπερνά το 55% με 2,7 εκατ. αποστολές ετησίως ενώ διαθέτει 3 αεροσκάφη και δύο διεθνείς πύλες. Ο στόχος για φέτος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο είναι να ξεπεράσει τις 3 εκατ. αποστολές.

Με τις ανάγκες της αγοράς να αλλάζουν ραγδαία και ταχύτατα, η DHL Express επενδύει και σε νέες προηγμένες υπηρεσίες, οι οποίες στηρίζουν την παγκόσμια ανάπτυξη που παρατηρείται στο χώρο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Στρέφεται στην τεχνολογία αλλά και στους εναλλακτικούς τρόπους παράδοσης, που θα προσφέρουν ταχύτητα και ευκολία στον ιδιώτη, αλλά ταυτόχρονα αξιοπιστία και τεχνογνωσία προς τον έμπορο.

Πέρα όμως από κορυφαίος πάροχος, πρόσφατα αναγνωρίστηκε και κορυφαίος Εργοδότης, αφού ο θεσμός Great Place to Work την κατέταξε στην πρώτη θέση των Εταιρειών με το καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στη χώρα. Απασχολεί 500 εργαζομένους και μάλιστα πέρυσι προχώρησε σε αυξήσεις μισθών για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Παράλληλα, η DHL Express αποδέχεται πλήρως την Εταιρική Ευθύνη που της αναλογεί μέσα στην κοινωνία που επιχειρεί, στηρίζοντας οργανισμούς με κοινωφελείς σκοπούς. Ενδεικτικά αναφέρεται η στενή και μακροχρόνια συνεργασία της Εταιρείας με τα Παιδικά χωριά SOS, το Χαμόγελο του Παιδιού, το ίδρυμα ΕΛΙΖΑ κ.α. Ταυτόχρονα, ακολουθώντας την παγκόσμια πρωτοβουλία GO GREEΝ, που έχει στόχο να μηδενίσει το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα της Εταιρείας έως το 2050, διοργανώνει δράσεις και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων της, η DHL Express διοργανώνει ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις για το 2008, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το Ετήσιο Συνέδριο Εργαζομένων της, μία Εκδήλωση Εορτασμού με τους Πελάτες της, πρωτοβουλίες κοινωνικού περιεχόμενου κα.

Σε παγκόσμια επίπεδο, η «Κίτρινη Μηχανή» αριθμεί 50.000 σημεία εξυπηρέτησης, πραγματοποιώντας 350 εκατ. Αποστολές ετησίως και απασχολεί 90 χιλιάδες εργαζομένους.



newmoney.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα