Απλουστεύονται οι αδειοδοτήσεις μεταποιητικών μονάδων - Τι συζήτησαν Χαρίτσης-Θεσμοί

Πακέτο μέτρων που αφορά την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων εγκατάστασης και λειτουργίας μεταποιητικών επιχειρήσεων πρόκειται να φέρει στο αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, όπως συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αλέξη Χαρίτση με τους επικεφαλής των Θεσμών, η απλοποιήσεις αυτές κρίνονται αναγκαίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και της παραγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων.

Ήδη το υπουργείο βρίσκεται σε φάση «προχωρημένης επεξεργασίας» των προτάσεων αυτών. Έχουν διαμορφωθεί κατόπιν διαλόγου με τους παραγωγικούς φορείς, αλλά και την Παγκόσμια Τράπεζα που λειτουργεί ως σύμβουλος στο συγκεκριμένο θέμα.



Στην ίδια συνάντηση συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και στις κατηγορίες «οχλήσεων» οι οποίες πλέον κρίνονται «πεπερασμένες». Ειδικότερα, μετά την πρόοδο της περιβαλλοντικής τεχνολογίας τα όρια των οχλήσεων (τρεις κατηγορίες) που ισχύουν στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και για το λόγο αυτό θα αναζητηθεί η διεθνής εμπειρία και «καλές πρακτικές» από προηγμένες χώρες, όπως η Γαλλία.

Ωστόσο η μεταρρύθμιση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε βάθος χρόνου (περίπου δυο έτη) καθώς η διαδικασίες είναι περίπλοκες.


kerdos.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα