Η πρώτη υποθαλάσσια κατοικία στον κόσμο

Το conrad maldives rangali island - το πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων - ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει την κατασκευή της πρώτης υποθαλάσσιας κατοικίας στον κόσμο. Η πολυτελής σουίτα ονομάστηκε muraka, που σημαίνει «κοράλλι», θα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να κοιμηθούν κάτω από τη επιφάνεια του ινδικού ωκεανού.

Η κατοικία συνολικής επένδυσης ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018.

Σχεδιάστηκε από τον διευθυντή της εταιρείας Crown Αhmed Saleem και πραγματοποιήθηκε από τον Mike Murphy, κορυφαίο μηχανικό της M J Murphy ltd., μια νέα εταιρεία με έδρα τη Ζηλανδία που ειδικεύεται στην τεχνολογία των ενυδρείων To έργο που πρόκειται να κοστίσει περί τα 5 εκατ. δολάρια αποτελείται από δύο επίπεδα. Το υποθαλάσσιο επίπεδο (5m / 16,4ft κάτω από τη στάθμη της θάλασσας) διαθέτει υπνοδωμάτιο king size, καθιστικό, μπάνιο και σπειροειδή σκάλα που οδηγεί στο σαλόνι του επάνω επιπέδου. Ένας καμπύλος ακρυλικός θόλος προσφέρει πανοραμική θέα 180 μοιρών στη θαλάσσια ζωή του ωκεανού.

Στο επίπεδο πάνω από την στάθμη της θάλασσας περιλαμβάνει δυο υπνοδωμάτια με εσωτερικά μπάνια γυμναστήριο, σαλόνι, κουζίνα, μπαρ και τραπεζαρία με θέα στο ηλιοβασίλεμα Στην απέναντι πλευρά της βίλας βρίσκεται το κατάστρωμα χαλάρωσης που βλέπει προς την κατεύθυνση της ανατολής του ηλίου με μια πισίνα υπερχείλισης. Συνολικά, το muraka μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι εννέα επισκέπτες.


ered.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα