Τι πρέπει να προσέξουν τα ξενοδοχεία στο Design τους για το Μέλλον

Οι επισκέπτες στις μέρες μας έχουν πάρα πολλές απαιτήσεις και προσδοκίες, και τα ξενοδοχεία προσπαθούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να τις ικανοποιήσουν. Δεν είναι δυνατόν, πλέον, τα ξενοδοχεία να προσφέρουν απλά ένα κρεβάτι και ένα μπάνιο. Χρειάζονται πολλά περισσότερα, και πρέπει να σκέφτονται πολύ καλά την κάθε τους κίνηση, όταν πρόκειται για το design του δωματίου. Πρέπει να γίνονται σκέψεις, για το πιο απλό πράγμα -όπως το είδος του στρώματος για το κρεβάτι-, μέχρι για το πιο περίτεχνο!

Παρακάτω, λοιπόν, παρουσιάζονται οι τομείς στους οποίους τα ξενοδοχεία βάζουν όλη τους την φαντασία και πρωτοπορούν, σύμφωνα με το usatoday.com, ώστε να συμβαδίσουν με το πελατειακό κοινό τους και να το ικανοποιήσουν στο έπακρο.

Πρίζες και φόρτισμα ηλεκτρονικών συσκευών.

Πολλά από τα κλασικά δωμάτια των ξενοδοχείων κρύβουν πίσω από τα κεφαλάρια των κρεβατιών ή από τα γραφεία, τις πρίζες και τις θυρίδες για υπολογιστές. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι οι ξενοδόχοι, που σκέφτονται ένα δωμάτιο πιο φιλικό για τις ηλεκτρονικές συσκευές. Για παράδειγμα, σε μια από τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της Holiday Inn, το πρώτο πράγμα που μπορούν οι επισκέπτες να κάνουν μόλις μπουν στο δωμάτιο, είναι να φορτίσουν το κινητό τους και όχι να ψάχνουν για την πρίζα. Αντίστοιχα, στα ξενοδοχεία Hyatt υπάρχουν πρίζες παντού σε όλους του χώρους και όλους του τοίχους, και δίπλα σε όλα τα φωτιστικά. Άλλωστε, πλέον, η διάθεση του επισκέπτη κατά τη διάρκεια της μέρα εξαρτάται κατά πολύ από το αν έχει μπαταρία το κινητό του.

Ανεπιθύμητος θόρυβος και Κλιματικός έλεγχος.

Κανείς δεν θέλει να ακούει περίεργους θορύβους όταν βρίσκεται στο ξενοδοχείο του και θέλει να ξεκουραστεί. Τα ξενοδοχεία, λοιπόν, όλο και περισσότερο ακολουθούν ορισμένα βήματα, για να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους ανεπιθύμητους και ενοχλητικούς ήχους, όπως διπλοί ενδιάμεσοι τοίχοι, πιο παχιά κεφαλάρια στα κρεβάτια, πιο σύγχρονα και αθόρυβα συστήματα κλιματισμού κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των πρακτικών είναι η Hilton, η οποία δοκιμάζει διάφορες πρακτικές, για να καλύψει και να εξαφανίσει τυχόν ενοχλητικούς θορύβους, όπως η τοποθέτηση της τηλεόρασης σε ειδική θέση στο δωμάτιο, ώστε να μην εξαπλώνεται ο ήχος και στα γειτονικά δωμάτια. Οι ταξιδιώτες διαμαρτύρονται συχνά για το γεγονός ότι δεν μπορούν να ελέγξουν οι ίδιοι τη θερμοκρασία του δωματίου τους. Επομένως τα κλιματιστικά και οι θερμοστάτες είναι περισσότερο από απαραίτητοι. Πολλά ξενοδοχεία αλλάζουν, πλέον, τους θερμοστάτες με μικρότερους και λιγότερο θορυβώδεις, ή ηλεκτρονικούς οι οποίοι θα προγραμματίζονται, για να διατηρούν σταθερή την θερμοκρασία του δωματίου, ανάλογα με τις γενικότερες κλιματικές συνθήκες.



Οι ντουλάπες δεν είναι πλέον στη μόδα.

Οι ντουλάπες είναι από τα έπιπλα, που αρχίζουν σταδιακά να εξαφανίζονται από τα δωμάτια των ξενοδοχείων και αντικαθίστανται από άλλου είδους χώρους αποθήκευσης, ως επί το πλείστον κρυφούς. Για παράδειγμα, οι σχεδιαστές του ξενοδοχείου Tru by Hilton, δημιούργησαν αποθηκευτικό χώρο κάτω από τα κρεβάτια, ή ένα ράφι πάνω από το κλιματιστικό και κάτω από τον καθρέφτη του μπάνιου.

Υφάσματα και Μαξιλάρια.

Τη σήμερον ημέρα, δεν μας ενδιαφέρει αν το ύφασμα θα είναι απαλό ή σκληρό, αλλά μας ενδιαφέρει η σύστασή του, το μέγεθός του και η ανθεκτικότητά του. Αντίστοιχα τα λάθος μαξιλάρια μπορούν να οδηγήσουν τον επισκέπτη να νιώθει πόνους στον αυχένα, στο κεφάλι ακόμη και μούδιασμα. Τα ξενοδοχεία μέχρι τώρα συνήθιζαν να χρησιμοποιούν μαξιλάρια αποτελούμενα μόνο από πούπουλο ή αφρολέξ κάτι, που αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει. Πλέον τα μαξιλάρια γίνονται ανατομικά, και η σύστασή τους αλλά ζει ανάλογα την στάση του ύπνου.

Μπάνιο.

Οι ξενοδόχοι πιστεύουν ότι οι επισκέπτες επιθυμούν μεγαλύτερα μπάνια και περισσότερες ντουζιέρες, παρά μπανιέρες, για να έχουν περισσότερο χώρο. Πέραν του χώρου, κρίνεται πλέον σημαντικό στοιχείο ο φωτισμός μέσα στο μπάνιο αλλά και η δυνατότητα να παίζει μουσική. Η Marriott, για παράδειγμα, λαμβάνει υπόψιν της αυτά τα στοιχεία, και ήδη έχει αναβαθμίσει το μπάνιο των δωματίων της με νέο design, που προσφέρει ανοιχτή ντουζιέρα με τζαμαρία, ώστε να φαντάζει ο χώρος μεγαλύτερος και όχι αποπνικτικός.



hoteldesign.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα