ΒΙΟΤΕΡ: Μεταβιβάζει 23 ακίνητα στους πιστωτές της

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί στις 30 Απριλίου η Βιοτέρ, με θέμα την συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, θα ζητηθεί από τους μετόχους να εγκρίνουν τη μεταβίβαση 23 ακινήτων στους συμβαλλόμενους πιστωτές.

Σημειώνεται εδώ ότι στις 30/03/2018, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, βάσει του Ν. 3588 / 2007, σε συνεννόηση με τις βασικές πιστώτριες Τράπεζες, η οποία, σύμφωνα με τη διοίκηση προβλέπει την οριστική ρύθμιση των τραπεζικών δανείων της εταιρείας. «Στην συμφωνία περιλαμβάνονται ρυθμίσεις πλήρους αποπληρωμής οφειλών στο Ελληνικό Δημόσιο, τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και τους εργαζομένους. Με τη συμφωνία εξυγίανσης, διευθετείται το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας και, υπό προϋποθέσεις εντός της επόμενης 7ετίας, δύναται η εταιρεία να είναι με μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις. Με τη συμφωνία, επιδιώκεται η πλήρης εξυγίανση της χρηματοοικονομικής θέσης και η υγιής ανάπτυξη της εταιρείας, ανοίγοντας μία νέα σελίδα για την 50ετή ιστορία της ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι συνολικές επενδύσεις σε ακίνητα του ομίλου αποτιμώνται στα 48,8 εκατ. ευρώ (στοιχεία 2017) και αφορούν ιδιόκτητα οικόπεδα και κτίρια τα οποία έχουν αποκτηθεί με σκοπό την αποκόμιση οφέλους από την είσπραξη ενοικίων και την αύξηση της εμπορικής αξίας τους.


newmoney.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα