ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

ΙΕΑ: Σε πέντε χρόνια οι ΗΠΑ θα είναι μακράν ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο

Η αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού αργού αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια, καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς από τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ και οδηγώντας τη χώρα, μια από τους μεγαλύτερους εισαγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, πιο κοντά στην αυτάρκεια, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).

H συμφωνία του 2017 ανάμεσα στον ΟΠΕΚ και άλλους πετρελαιοπαραγωγούς, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για μείωση της παραγωγής βελτίωσε τις προοπτικές για άλλους παραγωγούς καθώς οι τιμές αυξήθηκαν σημαντικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η αμερικανική παραγωγή αργού άρχισε να αυξάνεται και πάλι σημαντικά την προηγούμενη χρονιά και αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα 12,1 εκατ. μέχρι το 2023. Η παραγωγή υγρών φυσικού αερίου (NGL) θα αυξηθεί κατά 1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα για να φθάσει τα 4,7 εκατ. μέχρι το 2023.

Με τη συνολική αμερικανική παραγωγή υγρών καυσίμων να αναμένεται να φθάσει σχεδόν τα 17 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2023, από τα 13,2 εκατ. το 2017, οι ΗΠΑ θα είναι μακράν ο κορυφαίος παραγωγός του κόσμου.

«Οι ΗΠΑ αναμένεται να αφήσουν το στίγμα τους στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου τα επόμενα πέντε χρόνια» ανέφερε ο Φατίχ Μπιρόλ, εκτελεστικός διευθυντής της IEA, στην έκθεση μεσοπρόθεσμων προβλέψεων του οργανισμού.
kerdos.grΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]