ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Profile: Νέα εξαγορά εντός του 2018

Μια ακόμα εξαγορά θα πραγματοποιήσει εντός του 2018 ή στις αρχές του 2019 ο όμιλος χρηματοοικονομικών λύσεων Profile - πιθανότατα στις ανεπτυγμένες αγορές της Αγγλίας ή Γαλλίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος. Η Profile ολοκλήρωσε την εξαγορά της γαλλικής Login μίας εξειδικευμένης γαλλικής εταιρείας ανάπτυξης συστημάτων Treasury, τα προϊόντα της οποίας έχουν ήδη ενσωματωθεί στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου και διατίθενται διεθνώς.

Ήδη η Profile διαθέτει πάνω από 250 πελάτες με παρουσία σε 35 χώρες και θυγατρικές σε 7 περιοχές ενώ το 63% των πωλήσεων κατευθύνεται σε εξαγωγές. Τα προϊόντα της Profile αφορούν τις λύσεις για την τραπεζική, το asset και private management, καθώς και την ψηφιακή τραπεζική αλλά και τις εταιρείες Fintech. Είναι χαρακτηριστικό, ότι, η Profile δημιούργησε πρόσφατα το σύστημα της γαλλικής τράπεζας Ditto, αλλά και μιας νέας Βρετανικής τράπεζας ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες για τις νέες τράπεζες στην Ελλάδα.

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους, η διοίκηση της Profile ανέλυσε το Business plan της για τα 3 επόμενα χρόνια καθώς θα δαπανήσει 20 εκατ. ευρώ. για εξαγορές, έρευνα ανάπτυξη, αλλά και νέο εξειδικευμένο προσωπικό.

Τα ανέλεγκτα αποτελέσματα για το 2017 εμφάνισαν σημαντική βελτίωση καθώς οι ενοποιημένες πωλήσεις έφθασαν τα 11,5 εκατ. ευρώ, έναντι 9,3 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 25%. Τα κέρδη προ χρηματοικονομικών (EBITDA) ανήλθαν σε 3,9 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις εκτός Ελλάδος συνεχίζουν να αυξάνονται και ανήλθαν στο 63% επί των συνολικών πωλήσεων, έναντι 57% το 2016. Η ανάπτυξη του Ομίλου οφείλεται στην υλοποίηση νέων έργων χρηματοοικονομικών λύσεων, σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, αλλά και στη συνεχόμενη προτίμηση υφιστάμενων πελατών στις νέες λύσεις που αναπτύσσει η εταιρεία.

Παράλληλα, ο Όμιλος επενδύει εντατικά: στην εξέλιξη υφιστάμενων λύσεων, αλλά και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής, όπου και διαρκώς λαμβάνει διεθνείς αναγνωρίσεις και βραβεία, και στην ενίσχυση της παρουσίας και των δραστηριοτήτων στις περιοχές της Ευρώπης, της Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ενδυναμώνοντας τις θυγατρικές του με έμψυχο δυναμικό. Με βάση την πορεία της προηγούμενης χρονιάς και με επίκεντρο την περαιτέρω διείσδυση στις διεθνείς αγορές, η διοίκηση του ομίλου παραμένει αισιόδοξη για την επίτευξη των στόχων το 2018.newmoney.grΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]