ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Επέστρεψαν στην κερδοφορία το 2017 οι εισηγμένες

Επέστρεψαν στην κερδοφορία το 2017 οι εισηγμένες - Κεντρική Εικόνα/VideoΑπό τις 45 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες που έχουν δημοσιεύσει μεγέθη, οι 38 είναι κερδοφόρες και οι 7 παρουσιάζουν επιστροφή από ζημιογόνες χρήσεις.

Σύμφωνα με τη BETA ΑΧΕΠΕΥ, ο τζίρος των εταιρειών είναι αυξημένος κατά 12% στα 44,6 δισ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη εμφανίζουν αύξηση 8,3% στα 6,16 δισ. ευρώ και η καθαρή κερδοφορία είναι στα 2,4 δισ. ευρώ αυξημένη κατά 151%. Η συμμετοχή στην κερδοφορία από την παρουσία της Τράπεζας της Ελλάδος είναι σημαντική αφού αφορά 941 εκατ. ευρώ.

Εξαιρουμένων των τραπεζών οι εμποροβιομηχανικές εταιρείες έχουν υπερβεί το κατώφλι κερδών των 2 δισ. ευρώ (+16,2%) και καθώς ως το τέλος Απριλίου που λήγει η σχετική προθεσμία αναμένονται οι θετικές συνεισφορές από εταιρίες με υψηλό ειδικό βάρος και ικανοποιητικό ως τώρα εννεάμηνο (FF Group, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, κλπ) είναι πολύ πιθανό οι εισηγμένες να μείνουν σε κερδοφορία πάνω από τα 2 δισ. ευρώ για πρώτη φορά μετά το 2009.

Επισημαίνεται ότι πέρυσι η επίδοση του συνόλου των εισηγμένων είχε διαμορφωθεί στα 8,6 δισ. ευρώ για τα λειτουργικά αποτελέσματα και 1,04 δισ. ευρώ στα καθαρά κέρδη. Εξαιρουμένων των τραπεζών τα καθαρά κέρδη είχαν ανέλθει σε 1,8 δισ. ευρώ.

Η καθαρή θέση των εισηγμένων εταιρειών είναι μειωμένη κατά 11% επηρεασμένη κυρίως από συναλλαγματικές διαφορές που περνούν απευθείας στα κεφάλαια, καθώς και από διανομές κεφαλαίων που έλαβαν χώρα εντός του 2017. Σε ότι αφορά στο δανεισμό παρατηρείται αύξηση κατά 8,2% ως απόρροια κυρίως των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων.insider.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]