ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Ξεκινά φέτος η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ

Το 2018 θα ξεκινήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ είπε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Τζώρτζης, μιλώντας στο Athens Energy Forum. 

Επισημαίνεται ότι, αύριο, στις 16 Φεβρουαρίου 2018 θα κατατεθούν οι προσφορές για την πώληση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ.

Μάλιστα, ο κ. Τζώρτζης είπε ότι, η φετινή χρονιά σηματοδοτεί και την είσοδο της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά ενέργειας μέσω της πλήρους απόκτησης της ΕΠΑ Αττικής.

Επιπλέον, παρουσίασε τις εξελίξεις σε σχέση με τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου East Med που σχεδιάζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Όπως τόνισε:

- τον Ιανουάριο του 2018 ολοκληρώθηκε η Αναγνωριστική Υποθαλάσσια Έρευνα (RMS - Reconnaissance Marine Survey) τα ευρήματα της οποίας επιβεβαίωσαν την υποθαλάσσια όδευση του αγωγού

- Συνεχίζεται η αξιολόγηση των δεδομένων που συλλέχθηκαν, και παράλληλα επικαιροποιούνται οι οικονομικές μελέτες.

- Τον προηγούμενο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 34,5 εκατ. Ευρώ για τον αγωγό.

-‎ Τον Δεκέμβριο του 2017 υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Ιταλίας, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη και τη δέσμευση για την υπογραφή Διακυβερνητικής Συμφωνίας εντός του 2018.

Στο άμεσο μέλλον αναμένεται η υπογραφή της χρηματοδοτικής συμφωνίας του προγράμματος CEF (Connecting Europe Facility) εντός του μηνός Μαρτίου και η περαιτέρω προώθηση και εξειδίκευση των συνεργασιών με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς (παραγωγούς - αγοραστές), ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Σωτήρης Νίκας δήλωσε πως «αναμένουμε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία αύριο», αναφερόμενος στο διαγωνισμό για την πώληση των μετοχών της εταιρείας. Τόνισε ότι από 1η Μαΐου θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο τιμολόγιο για την χρήση του συστήματος, που είναι -όπως επεσήμανε είναι - πιο ευνοϊκό. 

Τέλος ανέφερε ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμος προς χρήση ο σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα μετά την αναβάθμιση.Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]