Ο μεγαλύτερος ξύλινος ουρανοξύστης στο Τόκιο

Η ιαπωνική εταιρεία Sumitomo Forestry, αποκάλυψε τα σχέδιά της για τη δημιουργία του μεγαλύτερου ξύλινου κτιρίου στον κόσμο.

Ο ουρανοξύστης ύψους 350 μέτρων θα βρίσκεται στο Τόκιο και θα είναι ο υψηλότερος της χώρας. Η Sumitomo Forestry, μια από τις ισχυρότερες εταιρίες της Ιαπωνίας, προτείνει το 70όροφο υβριδικό ξύλινο κτίριο να σηματοδοτήσει την 350η επέτειό της για το 2041.

Με την ονομασία «W350» το φιλόδοξο έργο θα είναι σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερο από το σημερινό ξύλινο πύργο «Brock Commons Student Residence» που βρίσκεται στο Βανκούβερ του Καναδά. Ο ουρανοξύστης που σχεδιάζεται από το εργαστήριο “Tsukuba” της Sumitomo σε συνεργασία με το Nikken Sekkei θα γίνει το υψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της εταιρείας, το ξύλο σαν υλικό θα αποτελέσει το 90% της υβριδικής δόμησης, με 185.000 κυβικά μέτρα ξύλου να σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του.

Ο ουρανοξύστης συνοικής επιφανείας 455.000 τμ (70 χ 6.500 τμ) που περιλαμβάνει μεγάλες επιφάνειες πρασίνου στους οροφους, θα είναι έργο μικτής χρήσης περιλαμβάνοντας ξενοδοχείο, διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα. Η Sumitomo εκτιμά ότι το κόστος θα φθάσει περίπου τα €4,74 δις. σχεδόν διπλάσιο από ένα συμβατικό πολυώροφο κτίριο κατασκευασμένο με την τρέχουσα τεχνολογία.


ered.gr

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα