ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

ΣεμινάριοΣΕΒΕ - Απλή Λογική & Βασικές Αρχές Project Management

Ο ΣΕΒE, στηρίζοντας παραδοσιακά την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, εγκαινιάζει μια νέα πρωτοβουλία για την εκπαίδευση των μελών του και κάθε εξαγωγικής επιχείρησης, την SEVE Academy. 

Η SEVE Academy αποτελεί τον εκπαιδευτικό μηχανισμό του Συνδέσμου μας που μέσα από μία σειρά διαλέξεων, επιμορφωτικών σεμιναρίων και συναντήσεων με καταξιωμένους υψηλής εξειδίκευσης εισηγητές καλύπτει μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί ακόμα ένα εργαστήριο με θέμα:"Απλή Λογική & Βασικές Αρχές του Project Management" την Πέμπτη 25 Iανουαρίου 2018 και ώρες 17.30 – 21.00 στα γραφεία του ΣΕΒΕ, Θεσσαλονίκη, Πλατεία Μοριχόβου 1, 4ος όροφος.

Σχετικά

Επιχειρήσεις και οργανισμοί σήμερα, στις συνθήκες έντονου ανταγωνισμού, είναι αναγκασμένες να λειτουργούν ευέλικτα και αποτελεσματικά αναλαμβάνοντας μικρά ή μεγάλα έργα (projects), είτε τα ονομάζουν έτσι, είτε όχι.

Είναι επίσης λογικό, τα ίδια τα στελέχη του οργανισμού - Project Managers ή όχι - εκτός των άλλων καθηκόντων τους, να πρέπει να επιτελέσουν αποτελεσματικά και το ρόλο του Project Manager ή του μέλους της ομάδας ενός έργου.

Στην περίπτωση αυτή αναδεικνύεται έντονα η ανάγκη για κοινή γλώσσα επικοινωνίας, για απλά και πρακτικά εργαλεία σχεδιασμού, παρακολούθησης και συντονισμού των έργων, ώστε αυτά να είναι πάντα επιτυχημένα, on scope, on time, on budget.

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω θα πρέπει να ακολουθηθεί ένα κοινό πρότυπο, διεθνώς αποδεκτό και δοκιμασμένο που, στην απλοποιημένη του μορφή, θα αποτελέσει τον ‘οδηγό’ στο σχεδιασμό, υλοποίηση, παρακολούθηση και ολοκλήρωση των έργων.

Στόχοι του Εργαστηρίου

 
Με την παρακολούθηση του Εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:
  • Αντιλαμβάνονται το Project Management με βάση τα διεθνή Best Practices και διεθνώς αποδεκτά πρότυπα (Project Management Institute)
  • Περιγράφουν τα στάδια εξέλιξης του έργου και τα βασικά έγγραφα που συνοδεύουν κάθε στάδιο.
  • Αναγνωρίζουν τις ανάγκες των εμπλεκομένων (Stakeholders) σε ένα έργο (Needs Analysis), όπως είναι η Διοίκηση, και οι συνεργάτες, να καταγράφουν και να περιγράφουν με σαφήνεια και πληρότητα το φυσικό αντικείμενο του έργου (Scope Management)
  • Περιγράφουν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός έργου.
  • Σχεδιάζουν ή να αντιλαμβάνονται πρακτικά και ουσιαστικά την αναλυτική δομή του έργου (Work Breakdown Structure) για την εξασφάλιση της πληρότητας του
  • Αναλύουν το έργο σε εργασίες (Activities)
  • Παρουσιάζουν στους stakeholders (προϊσταμένους, διοίκηση) την κατάσταση και πορεία του έργου.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Στελέχη Επιχειρήσεων-Οργανισμών
  • Μεσαία και Υψηλόβαθμα Στελέχη τα οποία έχουν ευθύνη ή/και ασχολούνται με: Διοίκηση,  Εμπορική Διεύθυνση – Marketing, Οικονομική Διεύθυνση, Διευθυντές HR, Διαχείριση Προγραμμάτων κ.α.
  • Φοιτητές & Σπουδαστές

Ο Εισηγητής


Κυριακίδης Γεώργιος
 
Πιστοποιημένος project management professional (PMP®) από τον παγκόσμιο φορέα διαχείρισης έργων PMI®. Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην προετοιμασία επαγγελματιών για την παραπάνω πιστοποίηση [πάνω από 70 ολοκληρωμένα προγράμματα (42 ωρών) σε αίθουσα και 20 προγράμματα εξ αποστάσεως]. Είναι επίσης πιστοποιημένος από τον ίδιο φορέα ως Risk Management Professional (PMI-RMP®).

Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, έχει πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και στην επαγγελματική κατάρτιση-δια βίου μάθηση (ΜΑ). Είναι απόφοιτος της σχολής Πολέμου του Ελληνικού Στρατού και της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας του Ελληνικού Στρατού.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής εκπαιδευτών και διευθυντών εκπαίδευσης (ibstpi,CTP). Επίσης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι πιστοποιημένος στη χρήση του MS Project από τη Microsoft (MCP). Έχει εξειδικευτεί από το Πανεπιστήμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στην Τεχνική Διαπραγματεύσεων και στη Διαχείριση Κρίσεων.

Από το 1987 έως το 2008 έχει διαχειριστεί πλήθος έργων και έχει ασκήσει διοικητικά, διευθυντικά και εκπαιδευτικά καθήκοντα στον Ελληνικό Στρατό από διάφορες θέσεις. Από το 2008 μέχρι και σήμερα, είναι διευθυντής εκπαίδευσης της Human Asset AE, σύμβουλος εκπαίδευσης και εισηγητής σεμιναρίων με κύρια θεματολογία το project management.

Note: “PMI”, “PMP”, and “PMBOK Guide” are registered marks of the Project Management Institute, Inc.
Κόστος Σεμιναρίου
 
Ταμειακά ενήμερα Μέλη ΣΕΒΕ: 50 ΕΥΡΩ (συμπ. ΦΠΑ 24%)
Άλλοι: 60 ΕΥΡΩ (συμπ. ΦΠΑ 24%)
 
Oι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και υλικό παρακολούθησης του σεμιναρίου.
 
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ!


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]