Follie-Follie: Ιδρύει θυγατρική στην Κύπρο

Στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών, όσον αφορά τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2017, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Τζ. Κουτσολιούτσος, δήλωσε ότι πιστεύει στις δυνατότητες ανάπτυξης της εταιρίας Links of London και ότι σύντομα ο Όμιλος θα δημιουργήσει Κυπριακή θυγατρική. 

Ο κ. Κουτσολιούτσος ξεκαθάρισε -μετά από ερώτηση αναλυτή στην πιθανότητα ο όμιλος να αποεπενδύσει από την Links Of London- ότι αντιθέτως η διοίκηση της Folli Follie πιστεύει στις δυνατότητες ανάπτυξης της εταιρίας και ότι θα συνεχίσει να επενδύει στη διεθνή επέκταση της.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε στην ίδρυση κυπριακής θυγατρικής, η οποία θα ενισχύσει την παρουσία του ομίλου στην τοπική αγορά, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα 9μηνου, αναφέρθηκε εκτενώς στα μεγέθη του τομέα χονδρικής/λιανικής ενδυμάτων (ο οποίος κατέγραψε σημαντική πτώση περιθωρίου EBITDA στο 5,3% από 8,4%) και δήλωσε τον προβληματισμό του για την εξέλιξη της φίρμας Juicy Couture, την οποία ο όμιλος αναπτύσσει πανευρωπαικά. «Αν και στην Ελλάδα η φίρμα αναπτύσσεται πολύ καλά, εν τούτοις στην Ευρώπη δεν αποδίδει», ανάφερε, συμπληρώνοντας ότι έως το τέλος του έτους ο όμιλος θα λάβει αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι της δραστηριότητας.

Αναφέρθηκε επίσης στο ρεκόρ πωλήσεων σε Ελλάδα κατά την Black Friday και την Cyber Monday αλλά και κατά την αντίστοιχη κινεζική μέρα εκπτώσεων (στις 11 Νοεμβρίου). 

Να σημειωθεί, πως ο όμιλος εμφάνισε θετικές ταμειακές ροές (26 εκατ. ευρώ στο γ' τρίμηνο), με τη διοίκηση του να εκτιμά ότι η τάση αυτή θα διατηρηθεί και στο δ' τρίμηνο. Επίσης, ο κ. Κουτσολιούτσος προέβλεψε ότι στο τέλος του 2017, το 10% των πωλήσεων του ομίλου θα προέρχεται από το ηλεκτρονικό κανάλι, εκτιμώντας ότι αυτό το ποσοστό θα φθάσει στο 30% στην προσεχή πενταετία.


businessnews.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα