ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το swap ομολόγων - Πάνω από το 80% η αποδοχή των επενδυτών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προσφορά της ελληνικής κυβέρνησης για εθελοντική ανταλλαγή (swap) ομολόγων ύψους 30 δισ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς και την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδυτών, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο πηγές με γνώση της συναλλαγής.

«Πήγε εξαιρετικά καλά… Η αποδοχή ξεπέρασε το 80%», δήλωσε μία πηγή, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες της συναλλαγής θα ανακοινωθούν αύριο. Στο swap συμμετείχαν οι ελληνικές τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία μαζί με διεθνείς επενδυτές.

Ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους) πρόσφερε την ανταλλαγή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, τα οποία είχαν εκδοθεί μετά την αναδιάρθρωση του χρέους το 2012, με πέντε νέα ομόλογα αναφοράς με λήξεις από πέντε έως 25 χρόνια και κουπόνια από 3,5% έως 4,2%.

Η ολοκλήρωση του swap σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην σχεδιαζόμενη επάνοδο της Ελλάδας για δανεισμό στις διεθνείς κεφαλαιαγορές στις αρχές του 2018. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ταμειακό απόθεμα 12-15 δις. ευρώ, εν όψει της εξόδου της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα το επόμενο καλοκαίρι.enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]