ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Praktiker Hellas: Στα 4,2 εκατ. αυξήθηκαν τα προ φόρων κέρδη

H Praktiker Hellas κατέγραψε αύξηση στον κύκλο εργασιών της κατά 6,2% για το 2016, κλείνοντας το oικονομικό έτος στα €177,5 εκατ., έναντι των €167,1 εκατ. της χρήσης 2015, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν στα €4,2 εκατ. έναντι των €3 εκατ. το 2015. Αύξηση παρουσιάστηκε και στα ίδια κεφάλαια, τα οποία το 2016 ανήλθαν στα €12,2 εκατ. από τα €8,1 εκατ. του οικονομικού έτους 2015.

Τα θετικά αυτά οικονομικά μεγέθη, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική διαχείριση της εταιρίας, όπως ο έλεγχος στα κόστη και στις δαπάνες και η στρατηγική για τη βελτιστοποίηση των αποθεμάτων, είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρία να διατηρεί τον τραπεζικό της δανεισμό σε μηδενικά επίπεδα και €8,7 εκατ. ταμειακά διαθέσιμα, που της επιτρέπουν να αυτοχρηματοδοτεί τις επενδύσεις της.

Η Praktiker Hellas, προσανατολισμένη στο αναπτυξιακό της πλάνο, συνέχισε την επένδυση στην ανάπτυξη του δικτύου της με ένα επιπλέον κατάστημα, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2016, στο νησί της Ρόδου. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι μία από τις σημαντικότερες που περιλαμβάνονται στο σύνολο των Καθαρών Επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το Οικονομικό Έτος 2016, οι οποίες κινήθηκαν στα €2,4 εκατ.

Απόλυτα συνδεδεμένο με την επιτυχή πορεία της Praktiker Hellas είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο μέσα από την καθημερινή του προσπάθεια και αφοσίωση αποτελεί σταθερό παράγοντα για την ενδυνάμωσή της και την επίτευξη των στόχων της στην πορεία των χρόνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016, η εταιρία αύξησε το ποσοστό των εργαζόμενών της κατά 7,7%, συγκριτικά με το 2015, απασχολώντας 100 εργαζόμενους περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αύξηση αυτή οφείλεται τόσο στη στελέχωση του νέου καταστήματος της εταιρίας στη Ρόδο, όσο και στην ενίσχυση των άλλων καταστημάτων και των κεντρικών της γραφείων. Αντίστοιχα, το κόστος μισθοδοσίας αυξήθηκε κατά 7,8%, καθώς η εταιρία κατέβαλε σε μισθούς και εργοδοτικές εισφορές €26,4 εκατ., ενώ για την προηγούμενη χρήση είχε καταβάλει €24,5 εκατ. αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της Praktiker Hellas, ο Γιάννης Σελαλμαζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε σχετικά: «Παρά το ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον, το 2016 ολοκληρώθηκε με την επίτευξη θετικών οικονομικών μεγεθών και υψηλής ρευστότητας για την εταιρία μας. Η οικονομική μας ευρωστία μάς προσφέρει ασφάλεια και προοπτική για το μέλλον, καθώς και τη δυνατότητα να εξελίξουμε το αναπτυξιακό μας πλάνο, το οποίο είναι πιο ώριμο από ποτέ. Θα συνεχίσουμε δυναμικά να διευρύνουμε το δίκτυό μας καθώς, μετά το άνοιγμα του καταστήματος στη Ρόδο, προγραμματίζουμε νέο άνοιγμα τόσο εντός του 2018, όσο και το 2019.

Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη και εκπαίδευση της ομάδας μας, διατηρώντας σταθερές τις αξίες της Praktiker Hellas και με προτεραιότητα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη, μέσα από τη δημιουργία μοναδικής αγοραστικής εμπειρίας και την προσφορά ποιοτικών προϊόντων & υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του».
businessnews.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                              

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]