"Ομορφαίνει" τη Σόφια o όμιλος ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ

του Γιάννη Διονάτου

Τι τελευταίες ημέρες το επιβλητικό συγκρότημα γραφείων και καταστημάτων City Tower που βρίσκεται στη Σόφια και το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων που έχει πραγματοποιήσει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Βουλγαρία, έχει ανοίξει τις πόρτες του υποδεχόμενο τους πρώτους του ενοίκους.



Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο σχεδόν των χώρων του συγκροτήματος, καταστήματα και γραφεία έχει ήδη μισθωθεί προσελκύοντας μάλιστα μεγάλα ονόματα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στον τομέα της πληροφορικής. Μάλιστα έχει ενδιαφέρον πως τα συμβόλαια μίσθωσης είναι μακροχρόνια αφήνοντας έτσι το περιθώριο στον όμιλο ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του. Το κτιριακό συγκρότημα City Tower αναμένεται να ανοίξει, επίσημα, τις πύλες του στις αρχές του νέου έτους. 

Το City Tower, συνολικής επιφάνεια άνω των 55.000 τ.μ., αποτελείται από κτίριο ανωδομής 20 ορόφων και υπόγειο parking 6 επιπέδων, βρίσκεται στο κέντρο της Σόφιας, σε ένα από τα πλέον κομβικά σημεία της βουλγαρικής πρωτεύουσας, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς: μετρό, τραμ και λεωφορεία. Τα εμπορικά καταστήματα καταλαμβάνουν τον πρώτο όροφο του κτιρίου κι έχουν συνολική επιφάνεια περίπου 1.700 τ.μ., ενώ στους υπόλοιπους 19 ορόφους αναπτύσσονται γραφειακοί χώροι συνολικής επιφάνειας 36.000 τ.μ., ενώ οι χώροι στάθμευσης (17.000 τ.μ.) περιλαμβάνουν 370 θέσεις.


Θα πρέπει να σημειωθεί πως το City Tower αποτελεί την πλέον σύγχρονη και ποιοτική επαγγελματική ανάπτυξη στο κέντρο της Σόφιας (Real Class A Business Center), ενώ κατέχει και πιστοποίηση BREEAM. Φυσικά το έργο κατασκευάστηκε από την ΤΕΡΝΑ, 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.


Εκτός από τo City Tower, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει υλοποιήσει κι άλλες επενδύσεις στον τομέα του real estate στη Βουλγαρία. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται το συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων και κατοικιών "3 TOPS", στη Λ. Βουλγαρίας στη Σόφια, η τουριστική ανάπτυξη, ξενοδοχείο και πολυτελείς κατοικίες, "Borovets Euphoria Club" στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς και το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών "Gerganitza Palace", στο προάστιο Μπογιάνα της Σόφιας. 


Συνολικά ο όμιλος ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ έχει επενδύσει στη Βουλγαρία 420 εκατ. ευρώ, έχοντας εμπλακεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα, στο διάστημα των τελευταίων χρόνων μεταξύ των οποίων είναι το: HERMES PARK συνολικής επιφάνειας 242.οοο τ.μ., το ΙΚΕΑ συνολικής επιφάνειας 30.000 τ.μ. και οι σιδηροδρομικές γραμμές Plovdiv-Svilengrand και Dimitrovgrad – Svilengrad. 

Σημειώνεται, τέλος, πως ο όμιλος δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία και στις ΑΠΕ, μέσω της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ η οποία έχει αναπτύξει και λειτουργεί δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 30 MW.



emea.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα