«Μάχη» Alibaba - Wal-Mart για κυριαρχία στα κινεζικά πολυκαταστήματα

Η συμφωνία ύψους 2,9 δισ. δολ. της Alibaba Group Holding για την εξαγορά μεριδίου της μεγαλύτερης αλυσίδας πολυκαταστημάτων της Κίνας τη φέρνει ευθέως αντιμέτωπη με τη Wal-Mart Stores, στη μεγαλύτερη αγορά λιανικού εμπορίου στον πλανήτη: την Κίνα.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, συμφώνησε να αποκτήσει το 36% της Sun Art Retail Group που λειτουργεί περί τις 400 υπεραγορές υπό τα σήματα Auchan και RT-Mart.



Στη συμφωνία προβλέπεται ότι η γαλλική Auchan Retail θα αυξήσει το μερίδιό της στην εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ σε ανάλογο επίπεδο και ότι θα σχηματίσει μια συμμαχία με τον ιντερνετικό κολοσσό, ώστε να κυριαρχήσει στον κινεζικό τομέα λιανικής πώλησης τροφίμων στον οποίο στοχεύει και η Wal-Mart.

«Η Alibaba και η Sun Art αποτελούν μια ισχυρή συμμαχία: ο κυρίαρχος γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας και ο καλύτερος operator σούπερ μάρκετ», δήλωσε η Veronica Wang, συνεργάτης της OC & C Strategy Consultants. «Μπορούν να αξιοποιήσουν τη συμμαχία αυτή και να αποκομίσουν περισσότερα οφέλη από τη Walmart και την JD με την οποία συνεργάζεται». Αυτό θα επιτευχθεί, σύμφωνα με το Bloomberg, μέσω της διεύρυνσης της πελατειακής βάσης και εκτός μεγάλων πόλεων, μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Sam's Club, σε πελάτες που αναζητούν προϊόντα με υπεραξία καθώς και εισαγόμενα αγαθά.



newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα