ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Με διψήφιο ποσοστό ανόδου για 5ο συνεχόμενο μήνα «τρέχει» η ελληνική αγορά αυτοκινήτου

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

Αύξηση 27,3% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, καθώς διατέθηκαν πάνω από 6.300 καινούρια αυτοκίνητα έναντι 4.995 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Η ανοδική πορεία που καταγράφουν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο σημειώνοντας διψήφιο ποσοστό ανόδου ενώ κατά την διάρκεια του 10μήνου μόλις δύο μήνες οι πωλήσεις νέων ΙΧ κινήθηκαν πτωτικά και αφορούσε στους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Όσον αφορά στις πωλήσεις Οκτωβρίου εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως από τα 6.300 καινούρια οχήματα που διατέθηκαν μόλις τα 2.800 αφορούσαν σε εταιρικές πωλήσεις γεγονός που σημαίνει πως οι ιδιώτες καταναλωτές εξακολουθούν να «επενδύουν» στα αυτοκίνητα και μάλιστα πληρώνοντας τοις μετρητοίς καθώς 8 στα 10 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν εξοφλήθηκαν με… μετρητά!

Σε επίπεδο έτους, δηλαδή στο 10μηνο, οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων καταγράφουν αύξηση 11,9% καθώς έχουν διατεθεί πάνω από 76.300 αυτοκίνητα έναντι 68.211 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Τα αποτελέσματα των πωλήσεων στο 10μηνο δείχνουν πως οι Έλληνες καταναλωτές αντί να αποκαλύψουν μέρος των… αδήλωτων εισοδημάτων τους στην Εφορία προτιμούν να αποκτήσουν κάποιο καινούριο και οικονομικό στη χρήση αυτοκίνητο.

Από την άλλη μεριά οι εισαγωγικές εταιρείες προσπαθούν να διατηρήσουν χαμηλά το γεγονός πως οι πωλήσεις νέων ΙΧ κατά την διάρκεια του 10μήνου σημειώνουν άνοδο και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό καθώς μερικές από αυτές εκτιμούν πως μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις αποφάσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου σχετικά με την φορολογία των αυτοκινήτων.

Όπως και να έχει το θέμα η αγορά αυτοκινήτου καταγράφει ανοδική πορεία ακόμη και τη στιγμή που εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν την δόση του φόρου εισοδήματος τον Σεπτέμβριο αλλά και του ΕΝΦΙΑ…

Το Νοέμβριο να υπενθυμίσουμε πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλήσουν την Τρίτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, την Τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ αλλά και τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 που αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet στα τέλη του μήνα.enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                               

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]