Το brexit μπορεί να κοστίσει έως 500 εκατ. δολάρια στις τράπεζες

Οι τράπεζες που είναι έτοιμες να διοχετεύσουν εκατοντάδες - αν όχι χιλιάδες - υπαλλήλων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την ηπειρωτική Ευρώπη, αναμένουν ότι ο “λογαριασμός του brexit” θα φθάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερα, σύμφωνα με τους ανθρώπους που γνωρίζουν τον προγραμματισμό έκτακτης ανάγκης των επιχειρήσεων.

Οι δαπάνες αυξάνονται, εκτός των άλλων, και διότι τα πιστωτικά ιδρύματα δυσκολεύονται περισσότερο από ό, τι αναμενόταν να πείσουν τους απρόθυμους Λονδρέζους να μετακομίσουν από τη Βρετανία, στο εξωτερικό. Κατά συνέπεια, υπολογίζουν την έλλειψη έμπειρων τραπεζιτών στο Δουβλίνο, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη, όπως ανέφερε μια πηγή, η οποία ζήτησε να μην προσδιοριστεί, καθώς αναφέρεται σε συζήτηση εμπιστευτικών θεμάτων.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κόστος για τις τράπεζες είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τις αρχικές προβλέψεις", δήλωσε ο Jon Terry, ειδικός συνεργάτης στον τομέα των αμοιβών στην PricewaterhouseCoopers LLP. "Δεν υπάρχουν αρκετά εξειδικευμένα στελέχη στις κατά τόπους αγορές της ΕΕ για να καλύψουν τις ανάγκες των τραπεζών, οπότε θα πρέπει αυτές να βασίζονται στη μετακίνηση ακριβότερων υπαλλήλων από αλλού. Και πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να μετακινηθούν".



newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα